Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cancelarul german Olaf Scholz, vizită oficială în România

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2024 Etichete: , ,

Potrivit agendei publicate pe site-ul guvernului german, cancelarul Olaf Scholz are programată o vizită în România pentru ziua de sâmbătă. La București, el va fi primit de premierul Marcel Ciolacu pentru discuții, după cum menționează Cancelaria germană.

Discuțiile vor aborda, printre altele, chestiuni bilaterale, de securitate și de politică economică, conform precizărilor făcute de Berlin. Ulterior, Cancelarul federal va participa la o masă rotundă cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

În noiembrie anul trecut, premierul Marcel Ciolacu și cancelarul german Olaf Scholz, ai căror partide sunt membre ale aceleiași familii politice europene, au avut o întâlnire informală la Malaga, unde a avut loc congresul socialiștilor europeni.

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris atunci Marcel Ciolacu pe reţeaua X, alături de fotografii în care se plimba şi lua prânzul cu şeful guvernului german.

Vizita cancelarului german în România are loc în contextul pregătirilor pentru alegerile din iunie în Europa. Miercuri, la București, au sosit președintele Consiliului European, Charles Michel, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, premierul Ungariei, Viktor Orban, și prim-ministrul Republicii Croația, Andrej Plenković, pentru a avea consultări privind Agenda Strategică a Uniunii Europene, fiind primiți la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis.

foto: X

Comentarii