Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Germaniei refuză să îl felicite pe Vladimir Putin după alegerile din Rusia

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 martie 2024 Etichete: , , , ,

Purtătoarea de cuvânt a președintelui german Frank-Walter Steinmeier a declarat că acesta nu intenționează să-l felicite pe președintele rus Vladimir Putin pentru realegere. În plus, secretarul britanic al apărării l-a criticat pe Putin, comparându-l cu un „Stalin modern”.

„Nu va exista nicio scrisoare către Putin”, a declarat purtătoarea de cuvânt Cerstin Gammelin pentru ziarul berlinez Tagesspiegel, potrivit dpa, preluată Agerpres.

„Astăzi mă gândesc la oamenii din Rusia care luptă pentru libertate şi democraţie şi care trăiesc în pericol constant din partea regimului lui Putin. Nu îi vom uita pe aceşti oameni curajoşi”, a transmis Steinmeier într-o postare de duminică pe platforma de socializare X, fostă Twitter.

Ministerul de Externe german a afirmat anterior că „pseudo-alegerile din Rusia nu sunt nici libere, nici corecte, iar rezultatul nu este o surpriză pentru nimeni”.

„Regimul lui Putin este autoritar. El se bazează pe cenzură, represiune şi violenţă”, a adăugat diplomaţia germană. La alegerile prezidenţiale anterioare din Rusia, din 2018, Steinmeier l-a felicitat pe Putin, menţionează DPA.

Secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, a făcut acuzații împotriva lui Vladimir Putin, comparându-l cu un „Stalin modern”, în contextul în care liderul de la Kremlin și-a consolidat controlul asupra puterii după eliminarea oricărei opoziții reale în urma alegerilor din Rusia. Ministrul de externe britanic, David Cameron, a declarat că alegerile nu au fost „libere și corecte”, după ce primele rezultate de duminică au indicat că Putin a obținut aproximativ 88% din voturi.

foto: Kremlin.ru

Comentarii