Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cambridge lansează primul său program educațional pentru copii între 3 și 6 ani în România

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 1 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Cambridge, cel mai mare furnizor de programe educaționale din lume, lansează în România un program de educație timpurie pentru copiii de 3 ani. Acest program oferă discipline predate în limba engleză, ajutând copiii să dezvolte abilități în această limbă și în limba maternă, potrivit unui comunicat de presă.

Programul oferă noi oportunități, deoarece Cambridge era anterior disponibil doar pentru clasele primare. Bazat pe jocuri, acest nou program internațional dezvoltat de experții Cambridge oferă copiilor de 3-6 ani un început educativ solid, pregătindu-i pentru  școală și viața de zi cu zi.

Cambridge Early Years va constitui prima etapă a Cambridge Pathway – o serie de programe școlare internaționale care constituie un parcurs școlar unitar de înaltă calitate, conceput pentru succesul educațional al copiilor cu vârste între 3 și 19 ani.

Numeroase studii susțin importanța educației timpurii, subliniind că aceasta are un impact semnificativ în dezvoltarea copiilor. Un studiu realizat de OECD arată că educația timpurie de înaltă calitate, în comparație cu cea de nivel mediu, poate dubla ritmul de dobândire a abilităților de înțelegere verbală la copii. Cambridge a decis să extindă gama sa de programe pentru a sprijini școlile din România și din întreaga lume în oferirea unei educații timpurii de calitate. Acest lucru va aduce beneficii atât părinților, cât și profesorilor pe măsură ce copiii progresează în procesul lor educativ.

Rod Smith, director general al Grupului pentru Educație Internațională la Cambridge, explică:

„Cu toții știm că primii ani de viață ai unui copil sunt cruciali pentru dezvoltarea lui. Cercetările demonstrează că, cu cât îi sprijinim mai bine pe copii în această etapă, cu-atât mai mare va fi impactul pozitiv asupra viitorului lor. Noul nostru program Cambridge Early Years are la bază expertiza de neegalat a Cambridge în domeniul educației de înaltă calitate pentru a ajuta școlile din România să le ofere copiilor cât mai multe experiențe interesante și stimulative de învățare – profitând la maximum de această etapă importantă a dezvoltării creierului și asigurându-le copiilor un start bun în viață”.

Curricula Cambridge Early Years a fost cu succes introdus și în România, la Fram School din Sibiu, fiind prima școală din țara noastră care oferă acest program. De la începutul lunii septembrie a acestui an, peste 70 de copii mici participă la acest program educațional.

„Cambridge Early Years aduce tot ceea ce avea nevoie școala noastră pentru a oferi o educație timpurie de înaltă calitate: este un curriculum bine structurat, cu resurse de înaltă calitate, dezvoltare profesională adecvată și evaluare adaptată vârstei. Este structurat perfect pentru a răspunde nevoilor elevilor a căror limbă maternă nu este engleza. Intenționăm să introducem Cambridge Early Years inițial la grupele de vârstă 4-5 ani și 5-6 ani, urmând să îl extindem treptat și la vârsta de 3-4 ani. Programul oferă totodată un foarte bun sprijin pentru profesori, oferindu-le sfaturi si suport despre cum să implementeze curricula și cum să-i ajute pe cei mici să facă tranziția către școala primară. Cambridge ne-a furnizat o mulțime de informații despre program prin intermediul platformei School Support Hub și am avut, de asemenea, acces la prezentări informative de inițiere, broșuri, seminarii online și ghiduri”, arată Ileana Vrânceanu, fondatoarea Fram School.

Cambridge a dezvoltat programul Cambridge Early Years printr-o cercetare internațională care a analizat obiectivele curriculare din sisteme educaționale eficiente și cele mai bune practici în educația preșcolară. Rezultatul cercetării a fost formularea a 12 principii-cheie care stau la baza acestui program, elaborate în colaborare cu experți globali în educația timpurie. Printre aceste principii se regăsesc învățarea bazată pe joc și o tranziție graduală către învățământul primar, pentru a asigura dezvoltarea abilităților necesare copiilor pentru a se adapta la lumea în continuă schimbare. Cambridge Early Years oferă o structură flexibilă pentru susținerea progresului individual al fiecărui copil și poate fi personalizat pentru fiecare școală din România. Resursele și evaluările create special pentru clasă ajută profesorii să înțeleagă și să încurajeze dezvoltarea copiilor, nu doar în sala de clasă, ci și în afara ei.

Pentru a afla mai multe despre Cambridge Early Years, vă rugăm să vizitați: www.cambridgeinternational.org/earlyyears

FOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii