Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bursa Locurilor de Muncă: Peste 31.000 de posturi, disponibile / Premieră pentru persoanele cu dizabilități

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 mai 2022

Vineri, 20 mai, se desfășoară Bursa Locurilor de Muncă la nivel național. Evenimentul are loc în 77 de locații din toată țara, fiind oferite peste 31.000 de locuri de muncă, potrivit datelor preliminarii ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). În premieră, există standuri destinate persoanelor cu dizabilități care vor să se angajeze. 

„Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să se angajeze (…) asigurând interacţionarea directă dintre angajatori şi solicitanţii de loc de muncă”, conform unui comunicat ANOFM.

Pentru acest eveniment au fost contactaţi 18.512 agenţi economici, iar până pe 18 mai şi-au anunţat prezenţa 1.841 de participanţi, fiind oferite 31.230 locuri de muncă.

Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la Bursa Generală a Locurilor de Muncă sunt: Bucureşti- 4.425, Cluj – 2.352, Brașov – 1.602, Bihor – 1.368, Iași – 1.110

Din totalul locurilor de muncă ofertate, 1.615 sunt adresate persoanelor cu studii superioare, cele mai multe fiind în profesiile de inginer, economist, tehnician electronică, manager și programator.

Meseriile în care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt cele de muncitor necalificat, manipulant mărfuri, lucrător comercial, casier, lăcătuș mecanic, agent securitate și electrician.

De asemenea, 15 locuri de muncă vizează persoanele marginalizate social, acestea fiind de confecționer textile – 5 locuri de muncă și câte 1 loc de muncă pentru: electrician, director de creație, lucrător comercial, manipulant mărfuri, agent de securitate, motostivuitorist, operator pompă beton, ambalator manual, barman și vânzător.

Lista cu locațiile în care se va desfășura Bursa Locurilor de Muncă poate fi consultată aici. Evenimentul din Cluj a avut loc joi, 19 mai.

Standuri destinate persoanelor cu dizabilități

În premieră, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități a organizat standuri la care prezintă proiectul pe fonduri europene prin care se oferă vouchere de 5.000 de euro, pentru achiziționarea de tehnologii asistive, persoanelor cu dizabilități care vor să se angajeze, a transmis Marius Budăi, ministrul muncii, printr-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Ministrul muncii a fost prezent la evenimentul de la Botoșani.

Budăi a mai subliniat faptul că, la Botoșani, Direcția Generală de Aistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) consiliază copiii din centrele de plasament care se aproprie de vârsta majoratului, pentru a-i ajuta în căutarea unui loc de muncă.

„Doresc mult succes angajatorilor dar și celor care sunt în căutarea unui loc de muncă! Felicit ANOFM pentru organizare”, a conchis Marius Budăi.

Sursa foto: Facebook / Marius Constantin Budăi

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *