Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Depozit ilegal de deșeuri în Parcul Herăstrău. Două instituții subordonate PMB, amendate de Garda de Mediu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 mai 2022

Garda de Mediu a amendat joi, 19 mai, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), precum și Compania Municipală Parcuri și Grădini București, instituții aflate în subordinea Primăriei Capitalei, cu câte 50.000 de lei fiecare, pentru depozitarea neconformă a deșeurilor.

Ca urmare a unor sesizări venite din partea cetățenilor, comisarii Gărzii de Mediu București au descins într-unul dintre punctele de lucru ale ALPAB, respectiv pe un amplasament situat în Parcul Herăstrău.

În cele două locații comisarii au găsit, pe suprafețe întinse, deșeuri municipale amestecate, în saci din plastic negri, abandonate, deșeuri menajere amestecate cu deșeuri reciclabile din hartie-carton, plastic și ambalaje metalice, precum și deșeuri vegetale sau resturi provenite din construcții. Potrivit acestora, o parte erau direct pe sol, iar o altă parte se aflau pe platforme betonate, iar depozitele măsurau între doi și trei metri înălțime.

„Pe amplasamente s-au constatat scurgeri de levigat și disconfort olfactiv generate de depozitările de deșeuri municipale amestecate abandonate. În ambele situații a fost aplicată câte o amendă contravențională în valoare de 50.000 de lei conform O.U.G. 92/2021 și o sancțiune contravențională complementară constând în ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora conform legislatiei de mediu în vigoare”, a declarat Marioara Gătej, comisar general al GNM.

În urma controalelor, pe lângă amenzi, comisarii au decis:

– deșeurile colectate din parcuri vor fi depozitate doar în spații autorizate, amenajate corespunzător, împrejmuite și securizate, prevăzute cu platformă betonată.

– interzicerea depozitării de deșeuri de pe spatiul verde.

– eliminarea sau tratarea deșeurilor se va face numai cu societăți autorizate din punctul de vedere al protectiei mediului.

– salubrizarea amplasamentelor afectate de deșeurile abandonate.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *