Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Eduard Hellvig și-a anunțat demisia de la conducerea SRI: E sănătos pentru democrație UPDATE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 3 iulie 2023 Etichete: , , ,

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, și-a anunțat demisia, luni, 3 iulie. Au fost prezentate rezultatele unor proiecte care au modernizat structura SRI, inclusiv în contextul geopolitic actual, războiul Rusia-Ucraina. 

 „Societatea si cetățenii trebuie să știe că SRI  s-a transformat major în acesti ani, pentru a proteja România. Suntem într-un  proces de reorganizare. SRI  a devenit o instituție suplă, modernă si debirocratizată.

Prin urmare, pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI. Am discutat deschis acest lucru cu președintele.

Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece dion ele decât în ultima clipă. Cred că e nevoie de un asemenea pas.

E un gest de sănătate democratică. Este sănătos pentru democrație, pentru echilibrul puterilor în stat, ca un director de serviciu să aibă un mandat limitat de timp” , a transmis Eduard Hellvig, luni, 3 iulie.

Cum s-a modernizat SRI, în viziunea lui Eduard Hellvig

Eduard Hellvig le-a mulțumit colegilor din SRI  pentru colaborare, dând de înțeles că are satisfacția unui mandat încheiat cu succes.

 „Închei această etapă cu satisfacția că am făcut lucruri bune pentru cetățeni, pentru România și pentru SRI. Am promovat o nouă generație în funcțiile de conducere. Starea serviciului e acum semnificativ mai bună decât în urmă cu 8 – 9 ani. Îmi exprim aprecierea față de profesioniștii din SRI”, a precizat Eduard Hellvig.

Fostul director al SRI a punctat realizărie proiectului Regio, demarat în 2017.

Nu mai avem azi 41 de instituții în miniatură. Avem un lanț de comandă scurtat, cu o flexibilitate accentuată.

Regio a însemnat transformarea din temelii a unităților centrale în raport cu o idee simplă: operațiunile pe primul loc. Acest lucru a implicat asigurări legate de menținerea în matca legală și constituțională. Rezultatele bune au apărut deja. Direcțiile strategice pe care le-am urmărit funcționează cu succes”, a explicat Hellvig.

Conform legii în vigoare, numirea directorului SRI va trece pe la seful statului, dar  este necesar avizul Parlamentului și al CSAT. Eduard Hellvig  a fost numit  în funcție în 3 martie 2015, la propunerea președintelui Klaus Iohannis

Știre inițială

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, și-a anunțat demisia, luni, 3 iulie.

  Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW