Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Piedone, achitat de Înalta Curte de Casație, în dosarul Colectiv. Fostul primar va fi eliberat

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 21 iunie 2023 Etichete: , , ,

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație(ÎCCJ) au decis,miercuri, 21 iunie, achitarea și eliberarea din închisoare a fostului primar Cristian Piedone, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Colectiv. Piedone a fost condamnat în mai 2022, la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună.

Potrivit minutei afișată de ÎCCJ, ceilalți inculpați rămân în închisoare, instanța a dispus admiterea recursului doar în ceea ce-l privește pe Piedone.

„Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpa?ii Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală.  Admite recursul în casaţie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone împotriva aceleiaşi decizii. Casează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone. Achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizaţia SC Colectiv Club SRL). Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat”. Decizia ÎCCJ este definitivă, nu mai are nicio cale de atac.

Curtea de Apel București stabilise următoarele pedepse, în luna mai 2022

În luna mai a anului 2022, după şase ani de la una dintre cele mai mari tragedii din România, incendiul de la Clubul „Colectiv”,  Curtea de Apel Bucureşti îi condamna cu executare pe:   Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4 şi,  4 ani de închisoare; Alin George Anastasescu, proprietar Colectiv: 11 ani și 8 luni de închisoare,    Cătălin Paul Gancea, patron Colectiv: 6 ani şi 4 luni de închisoare;  Costin Mincu, patron Colectiv: 8 ani de închisoare;   Viorel Zaharia, pirotehnist: 6 ani şi 10 luni de închisoare;  Marian Moise, pirotehnist: 6 ani şi 10 luni de închisoare;   Cristian Mihai Niţă, director al firmei de artificii: 2 ani şi 6 luni cu suspendare;   Antonina Radu, pompier ISUBIF: 8 ani şi 8 luni de închisoare;  George Petrică Matei, pompier ISUBIF: 8 ani şi 8 luni de închisoare.

În incendiul de la „Colectiv”, din 30 octombrie 2015, 64 de tineri și-au pierdut viața. În urma cercetărilor, s-a constatat că acest local nu avea autorizație de incendiu. Mai multe detalii despre acest dosar puteți citi aici

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW