Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


BREAKING Paul al României, condamnat în dosarul Ferma Băneasa, a fost prins în Franța FOTO

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 27 iunie 2022

Paul al României, condamnat definitiv în dosarul Ferma Băneasa și fugit din țară, a fost prins în Franța. El a fost dat în urmărire în luna decembrie 2020 după ce a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. El a fost prins în Paris, capitala Franței.

Informația a fost confirmată de ministrul de Interne, Lucian Bode. Paul al României a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Între timp, și Poliția Română a anunțat prinderea lui Paul al României.

„În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră.

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, a transmis Poliția Români luni, 27 iunie, într-un comunicat de presă.

Sentinţele

În dosarul Ferma Băneasa, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, fiind în prezent încarcerat. Israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein la câte 5 ani, în lipsă, iar Paul Philippe al României, la 3 ani şi 4 luni de detenţie, însă acesta s-a sustras executării pedepsei. O altă persoană condamnată, Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) – 5 ani, s-a sustras executării pedepsei.

Dan Andronic a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul primar al comunei Snagov, Apostol Muşat, a fost condamnat la 4 ani cu executare, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă şi în cazul fostului prefect al judeţului Ilfov, Nicolae Jecu.

Avocatul Robert Roşu a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Alte condamnări cu executare : Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani.

Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu au primit pedepse cu suspendare.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Motivare ÎCCJ: Afaceriştii israelieni Beny Steinmentz și Tal Silberstein, legături la cel mai înalt nivel/ Printre probele invocate de judecători sunt e-mailuri transmise președintelui României și programarea unor întâlniri cu premierul român și cu cel sârb

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cum îi promitea Remus Truică lui Paul al României că îl va ajuta să obțină Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov / Ce rol a jucat jurnalistul Dan Andronic în proiectul „Prințul/Reciplia”

Foto: Captură site Poliția Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW