Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Miniștrii USR PLUS vor demisiona din Guvern: Este un mesaj de care România are nevoie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 septembrie 2021

Cei 5 miniștri și vicepremierul USR PLUS rămași în Guvern urmează să demisioneze marți dimineață, 7 septembrie, a anunțat co-președintele Dan Barna, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament, la care au participat toți parlamentarii formațiunii. 

E o decizie grea, pe care nu am luat-o ușor, dar este un mesaj de care România are nevoie. După 30 de ani de jocuri politice, trebuia să vină în România un partid să spună plecăm acasă sau ne respectăm angajamentele”, a declarat Dan Barna, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia liderilor USR PLUS a fost luată după ce PNL a solicitat două săptămâni pentru a verifica semnăturile parlamentarilor, necesare pentru a depune moțiunea de cenzură.

Este un abuz grotesc care aruncă România în beciurile pseudo-democrației. Planul B era această demisie, prin care se deschide procedura de prezentare și de venire a Guvernului în Parlament pentru o nouă investitură”, a explicat Barna.

Co-președintele USR PLUS va participa marți seară, 7 septembrie, la Palatul Cotroceni, la o întrevedere cu Klaus Iohannis, în cadrul căreia ar urma să îi ceară președintelui să numească un alt premier. Luni, președintele a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și putem să punem un nou premier și să mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe mecanismul USL, am văzut că Florin Cîțu l-a atras pe Ciolacu în echipa câștigătoare”, a spus Dan Barna.

După cum Main News a scris aici, înainte de ședința coaliției de vineri, 3 septembrie, oficialii din Guvern ar fi pregătit și deciziile de demitere a secretarilor de stat și prefecților USR PLUS.

În urma negocierilor de la începutul anului, formațiunii i-au revenit 14 funcții de prefect și 28 de funcții de subprefect, printre care și conducerea Prefecturii Capitalei, asigurată de Alin Stoica.

Pe lângă vicepremierul Dan Barna, USR PLUS mai avea 5 miniștri în Guvernul condus de Florin Cîțu: Cristian Ghinea la Fonduri Europene, Cătălin Drulă la Transporturi, Ciprian Teleman la Digitalizare, Ioana Mihăilă la Sănătate și Claudiu Năsui la Economie.

Odată cu demisia acestora, Guvernul condus de Florin Cîțu și-a pierdut susținerea politică și va trebui să se prezinte, în termen de 45 de zile, în Parlament, pentru a fi reconfirmat în funcție.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *