Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SMURD, la 15 ani de la înființare: Peste un milion de intervenții și dotări din donații

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 14 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a împlinit, astăzi, 14 mai, 15 ani de la înființare. Acesta funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Interne(MAI), condus la acest moment de Lucian Bode. Cu această ocazie, oficialii României au dorit să puncteze câteva dintre cele mai importante misiuni de salvare pe care SMURD le-a înregistrat până acum.

„Dragi salvatori, prin intervenţiile dumneavoastră aţi salvat mii de vieţi. În cei 15 ani de existenţă, echipajele SMURD Bucureşti au participat la peste un milion de intervenţii în situaţii de urgenţă. Dacă în anul de debut al SMURD Bucureşti, 2008, echipajele acţionau la un număr de 17.500 de intervenţii în situaţii de urgenţă, anul trecut au realizat peste 113.000 de intervenţii în situaţii de urgenţă, ca urmare a apelurilor de urgenţă efectuate de cetăţeni„,  a declarat ministrul Lucian Bode, la evenimentul organizat de  Detaşamentul de Pompieri Otopeni, citat de Agerpres.

SMURD a primit și donații. Raed Arafat s-a ocupat de parteneriatele civile

De la  la înfiinţare şi până în prezent, numărul intervenţiilor SMURD Bucureşti a crescut cu 650%, a explicat ministrul Bode. Cele mai multe intervenții sunt la accidentele rutiere, prin serviciul de descarcerare. SMURD are echioamentele necesare pentru interveții, asigurate prin fonduri de la Guvern, iar parteneriatele cu societatea civilă realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a însemnat  dotarea ISU Bucureşti cu şapte motociclete SMURD care au participat la peste 13.000 de intervenţii doar în 2022, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Facebook

Comentarii