Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Klaus Iohannis îl desemnează pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, 11 octombrie, după consultările purtate cu partidele la Palatul Cotroceni că îl desemnează pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier.

„Am avut astăzi consultări cu partidele parlamentare după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este extrem de important să se gestioenze bine situația pandemică, este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populatie, este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate dispune România prin PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. De asemenea, am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români, și nu certurile politice între diferiți actori.

Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de premier pe dl Dacian Cioloș”, a anunțat președintele luni seara.

Președintele Klaus Iohannis a convocat luni grupurile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. PNL și PSD nu au înaintat niciun nume, iar USR l-a propus pe Dacian Cioloș.

Cei de la AUR au avansat ca propunere un premier independent, precum Călin Georgescu, iar UDMR a propus Guvern cu premier UDMR.

Citește mai multe despre consultările de azi de la Palatul Cotroceni:

Kelemen Hunor, în urma consultărilor de la Cotroceni: Am propus Guvern cu premier UDMR

Dacian Cioloș, după consultările cu Klaus Iohannis: Mingea este în terenul președintelui

Marcel Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru alegeri anticipate

PNL nu a avansat o propunere de premier la consultări. Cîțu: În acest moment nu avem majoritate

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW