Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș, după consultările cu Klaus Iohannis: Mingea este în terenul președintelui

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Dacian Cioloș, președintele USR, a declarat, la finalul consultărilor cu Klaus Iohannis, că partidul pe care îl conduce a fost singurul care a făcut o propunere pentru funcția de prim-ministru și că decizia finală aparține președintelui.

USR a fost cel de-al treilea partid invitat la consultările cu Klaus Iohannis, după PNL și PSD.

I-am spus în mod foarte clar că, din punctul nostru de vedere, România trebuie guvernată, are nevoie de un guvern cu majoritate parlamentară, un guvern care să vină cu propuneri și soluții pe termen scurt, pentru crizele care trebuiesc gestionate(…)și că USR are o propunere de program, de măsuri imediate, avem și o propunere de premier, în persoana președintelui USR (n.r. Dacian Cioloș), e o propunere foarte serioasă, suntem gata să ne asumăm acest rol”, a declarat Dacian Cioloș, la finalul consultărilor.

Cioloș a precizat că președintele Klaus Iohannis nu a primit nicio altă propunere pentru funcția de prim-ministru, din partea PNL și PSD.

Noi avem această propunere fermă și serioasă, domnul președinte ne-a transmis că va analiza această propunere, mingea e în terenul președintelui, decizia este la dânsul, ne va spune ce anume decide și cum decide să lucreze în continuare”, a adăugat președintele USR.

Liderul USR a transmis că își dorește să poarte discuții cu Florin Cîțu, președintele PNL, pentru a reface coaliția de guvernare, doar că prim-ministrul interimar nu a dat curs invitațiilor lansate de Cioloș.

„Ne-a spus (n.r. Klaus Iohannis) că e surprins neplăcut să vadă că nu au existat discuții între partide, i-am spus că am fost deschis pentru discuții cu partenerii de coaliție, încă în vigoare din punctul nostru de vedere, și că noi rămânem deschiși în continuare la discuție, cu o propunere fermă pe viziune, cât și o propunere de premier”, susține Cioloș.

Acesta susține că președintele nu ar fi dat de înțeles că nu mai acceptă USR la guvernare, după ce a votat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

A avut în introducere o mențiune, dar nu a stat prea mult pe acest subiect. I-am explicat că ceea ce s-a întâmplat a fost pentru că nu am putut să funcționăm cu decizii în cadrul coaliției, cu asta a fost de acord și dânsul, că nu au fost decizii pe subiecte importante(…)Nu ne-a spus (n.r. că nu mai acceptă USR la guvernare), dimpotrivă, concluzia discuției a fost că va analiza propunerea făcută și că va veni cu un răspuns în următoarele ore”, a explicat liderul USR.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW