Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING EXCLUSIV Inspecția Judiciară cere suspendarea din funcție a procurorului Bogdan Pîrlog – SURSE

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 14 mai 2021

Inspecția Judiciară a solicitat Secției pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din magistratură a procurorului Bogdan Pîrlog, au declarat surse avizate pentru Main News. Solicitarea vine după mai multe discuții cu tentă politică de pe un grup privat de Facebook, care au apărut în spațiul public.

Suspendarea procurorului Bogdan Pîrlog este cerută în două dosare ce vor fi analizate de Secția pentru Procurori a CSM pe 2 iunie.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Discuții cu tentă politică și limbaj dur la adresa unor colegi, pe un grup al magistraților. Judecătorii din CSM critică atitudinea și cer implicarea Inspecției Judiciare: Demnitatea funcției, imparțialitatea și independența sistemului trebuie păstrate

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Inspecția Judiciară verifică dacă discuțiile de pe un grup al magistraților reprezintă abateri disciplinare / Ce spun mai mulți specialiști în drept despre astfel de manifestări

Alți trei magistrați, trei judecători de această dată, riscă să fie excluși din magistratură, după ce au participat la discuții similare pe grupul Forumul Magistraților. Este vorba despre Laurențiu Grecu, Dragoș Călin și Alina Giorceanu.

Inspectorii Judiciari cer suspendarea din funcție a celor trei judecători, considerând că practicarea activității afectează prestigiul justiției.

Discuțiile care au apărut în spațiul public se referă la aprecieri făcute de mai mulți magistrați la adresa unor colegi, în termeni jignitori, precum și la declarații cu tentă politică. În afara judecătorilor a căror suspendare se cere, în discuțiile respective apar și procurori. Unul dintre ei, cel mai vocal, ar fi Bogdan Pîrlog, care folosește pseudonimul Caius Marcius.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Trei judecători ar putea fi suspendați ca urmare a unor postări pe un grup de pe Facebook – Unde începe și unde se termină spațiul privat de pe rețelele de socializare

Cine este procurorul Bogdan Pîrlog

Procurorul Bogdan Pîrlog activează în cadrul Parchetului militar de pe lângă Tribunalul București din anul 2018. Este cel care a deschis dosarul 10 august, în urma protestelor violente din anul 2018, din Piața Victoriei.

În plus, a deschis dosarul penal pentru abuz în serviciu și violarea vieții private, după ce, la începutul anului 2020, în presă au fost difuzate imagini în care apar jurnaliștii Alexandru Costache și Cosmin Savu la o întâlnire privată cu adjunctul procurorului general, Horațiu Radu, și judecătorul Răzvan Pastilă.

CV-ul procurorului Pîrlog, potrivit juridice.ro

„Experienţa profesională
2018-prezent: Procuror, Parchetul militar de pe lângă Tribunalul București
2015-2018: Procuror delegat, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Sectorului 6 București
2016-prezent: Expert UE, proiect NICO, Protecția martorilor
2013-2015: Procuror, Parchetul de pe lăngă Tribunalul București
2010-2013: Detașat în cadrul misiunii EUPOL Afganistan în funcția de Expert UE – Mentor al Procurorului General al Afganistanului în domeniul combaterii corupției, Parchetul de pe lăngă Tribunalul București
2008-2010: Procuror criminalist, Parchetul de pe lăngă Tribunalul București
2006-2008: Prim-procuror adjunct, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Sectorului 6 București
2001-2003, 2005-2006: Procuror, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Brașov
2003-2005, Procuror delegat, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Gheorgheni

Educaţie şi formare
2010-2011: Curs specializare misiune internațională, EUPOL/G4S
2007: Formare continuă, Management judiciar. Managementul parchetelor și instanțelor, INM
2006: Formare continuă, Formarea formatorilor în domeniul combaterii spălării banilor, INM
2003-2004: Diploma de studii postuniversitare de specializare, Universitatea din Bucuresti
2000-2001: Formare inițială, Clasă procurori, Institutul Național al Magistraturii
1994-1998: Jurist/Diploma de licenta, Universitatea din Bucuresti”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW