Monday, January 25, 2021
Jurnalism corect


Plan pentru uciderea unui jurnalist, în România, cu ajutorul unui polițist/ Un individ acuzat de trafic de droguri ar fi pus la cale omorârea ziaristului care scria despre el

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale față de doi bărbați din Timișoara după ce aceștia au plănuit să omoare un jurnalist, din răzbunare pentru mai multe articole scrise în defavoarea lor. Mai mult, un polițist din Timișoara ar fi fost complice la infracțiunile respective. Potrivit unor surse mainnews.ro, cei doi suspecți sunt Boncu Lucian Adrian și Rafa Bogdan, doi membrii ai lumii interlope din Timișoara.

Procurorii susțin că în cursul anilor 2018-2019, Boncu Lucian Adrian, un lider marcant al lumii interlope din Timișoara, acuzat de trafic de droguri de mare risc, respectiv cocaină, a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, după ce acesta a scris numeroase articole de presă, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase Boncu Lucian Adrian și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală.

În acest context, pe 9 septembrie 2019, jurnalistul a publicat un material, în care vorbea despre audierea lui Boncu Adrian, într-un dosar al DIICOT, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Potrivit procurorilor, în urma publicării acestui articol, pe 10 septembrie, Boncu a inițiat o întâlnire la un restaurant la care au participat doi apropiați de-ai săi, precum și alți doi prieteni ai apropiaților săi, pe care Boncu ar fi încercat să îi determine să îl împuște pe jurnalist, pentru a se răzbuna pentru articolele compromițătoare scrise de acesta.

În acest scop, Boncu i-a predat apropiatului său un pistol calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori și le va face cadou și pistolul astfel furnizat.

Pistolul în litigiu îi aparținea lui Boncu și fusese dat în păstrare de acesta suspectului Rafa Bogdan pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziții domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului Boncu Adrian, la data de 10 septembrie suspectul Rafa Bogdan. a adus pistolul din municipiul Caransebeș în municipiul Timișoara și i l-a predat apropiatului lui Boncu, cu ocazia întâlnirii de la restaurant.

Facem precizarea că pistolul în litigiu este o armă de foc letală fabricată în Turcia și este folosit cu precădere în spațiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deținător.

Astfel, cei trei bărbați s-au deplasat în zona unde știau că se află locuința jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoașteri în teren. La acel moment, aceștia au fost reticenți după ce au observat o mașină, despre care a crezut că aparține organelor de poliție, motiv pentru care au abandonat demersul infracțional.

Mai mult, amicul lui Boncu, i-a trimis unui polițist prin intermediul unei aplicații mobile o poză a autoturismului respectiv, cerându-i să îl verifice în baza de date a poliției, pentru a fi siguri că nu era o mașină folosită de oamenii legii.

„Pe parcursul cercetărilor, după audierea în calitate de martor, polițistul le-a spus persoanelor cercetate faptul că la D.I.I.C.O.T. se fac investigații referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea și îngreunarea anchetei și a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei și influențării celorlalte persoane audiate în cauză, aspecte în raport de care numitul I.D. este în prezent cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de compromiterea intereselor justiției (…)”, a transmis DIICOT.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW