Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Cătălin Drulă își dă demisia de la șefia USR: Rezultatele alegerilor, sub așteptări

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2024 Etichete: , , ,

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, și-a anunțat demisia de la șefia partidului în urma alegerilor din 9 iunie.

„Acest rezultat este sub așteptările pe care le-am avut noi și cei care ne-au încredințat votul lor (…) Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp”, a declarat Cătălin Drulă.

Drulă a mai spus că alegerile locale din 9 iunie au fost organizate cu un singur scop, „ca această coaliţie (n.red. PSD-PNL) să fie menţinută la putere”.

Dominic Fritz, primarul reales al Timișoarei, va prelua conducerea interimară a partidului, până la alegerea noului președinte.

Coaliția PSD-PNL este pe primul loc la alegerile europarlamentare, cu 54% din voturi, urmată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), cotat cu 14% și Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei), cu 11%, potrivit datelor unui exit-poll realizat de CURS și Avangarde.

USR și-a pierdut primăriile de sector

Chiar dacă Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei, iar Alianța Dreapta Unită are șanse să obțină cele mai multe mandate în Consiliul General, la nivel național rezultatele sunt considerate slabe, deoarece au pierdut mai multe primării.

Rezultatele provizorii ale alegerilor locale de duminică arată că USR a pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, anume Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu, dar și Primăria Brașov, condusă de Allen Coliban.

A câștigat, însă, la Timișoara, Dominic Fritz, care a obținut un nou mandat, iar la Cîmpulung Muscel Elena Lasconi a fost realeasă.

Sursa foto: Uniunea Salvați România (USR)

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW