Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu, întâlnire cu Mike Pompeo în SUA / MAE: Pentru Statele Unite România este un aliat de încredere și un pilon de stabilitate în regiune

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Bogdan Aurescu a avut, luni, o întâlnire cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Cei doi au discutat pe tema realizărilor din cadrul parteneriatului strategic româno-american și despre noi priorități ce au la bază cooperarea dintre cele două state.

„O întâlnire excelentă cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Am evaluat realizările semnificative din cadrul parteneriatului strategic româno-american pe baza obiectivelor convenite de preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump în 2019. De asemenea, am discutat noi priorităţi în baza cooperării noastre dinamice în domenii precum politic, de securitate, energetic şi economic”, a transmis Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Aurescu a mai precizat că a salutat planurile SUA de a crește prezența militară în România și că a mai discutat cu Mike Pompeo despre apărare și eforturile comune pe care le fac cele două state pentru a întări NATO.

La rândul său, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a apreciat soliditatea și substanța Parteneriatului Strategic cu România. A arătat că pentru Statele Unite România este un aliat de încredere și un pilon de stabilitate în regiune”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Printre temele discutate în cadrul întâlnirii se mai numără regimul vizelor, construirea rețelei 5G sau îngrijorări privind influența Rusiei și a Chinei în România.

Sursă foto: MAE

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW