Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Birchall, mesaj către Toader pe tema raportului MCV: Probabil că domnia sa nu cunoaște regimul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 21 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall a declarat încă o dată că Ministerul Justiției nu a intervenit asupra formei sau asupra conținutului raportului MCV, așa cum a susținut, sâmbătă, Consiliul Superior al Magistraturii condus de Lia Savonea.

„Nu este vorba de raportul MCV. E vorba de un draft de lucru. Spun încă o dată, anul acesta nu s-a procedat altfel decât în anii trecuți. Am văzut comentariile unui fost ministru al Justiției. Probabil că domnia sa nu cunoaște regimul că nici nu era în minister când colegii mei lucrau la diverse obsevații. S-a demonstrat că spun adevărul, și anume că nu am intervenit deloc asupra formei sau asupra conținutului”, a spus Ana Birchall, referindu-se la Tudorel Toader.

Consiliul Superior al Magistraturii acuză Ministerul Justiției că nu a respectat toate condițiile impuse de Lege privind documentele clasificate, prin faptul că a clasificat Raportul MCV în regimul unui document secret, deși acesta poate avea cel mult caracterul unui document nepublic.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a reacționat în urma acuzațiilor venite din partea Consiliului Superior al Magistraturii privind clasificarea raportului MCV, susținând că și anul acesta s-a procedat exact ca și în anii trecuți, și anume, Ministerul Justiției a primit documentul de la Ministerul Afacerilor Externe,  nu ministrul Justiției sau instituția pe care o conduce stabilește regimul documentului și termenul în care autoritățile române au dreptul de a formula eventuale observații.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *