Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății nu exclude să ajungem la 40.000 de cazuri zilnice de COVID-19 săptămâna viitoare

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat la începutul ședinței de guvern de joi, 27 ianuarie, că nu exclude ca, săptămâna viitoare, să ajungem și la 40.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, având în vedere cifrele record din ultimele zile.

Totodată, ministrul a explicat că, până sâmbătă, autoritățile vor raporta peste 30.000 de noi infecții zilnic. Apoi, în weekend, urmează o scădere a numărului de noi îmbolnăviri, dar de săptămâna viitoare am putea doborî noi recorduri privind cazurile zilnice de SARS-CoV-2.

„Trendul ascendent al acestei infecții continuă, chiar dacă azi a fost o scădere așteptată, iar ieri am avut numărul maxim de cazuri (…) Aceste valori, în jur de 30.000 de cazuri, vor fi inregistrate până sâmbătă, probabil, iar după va urma o nouă scădere. În jur de 15.000-18.000 de cazuri estimăm noi pentru weekend, iar săptămâna viitoare va urma o nouă creștere spectaculoasă, cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă”, a declarat ministrul Sănătății la începutul ședinței de guvern de joi.

Social-democratul a mai precizat că autoritățile se așteaptă ca această evoluție a pandemiei să mai dureze cel puțin două săptămâni, până la data de 10 februarie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 27 ianuarie, că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 31.683 de cazuri de COVID-19 și 71 de decese, dintre care 2 anterioare.

Miercuri, 26 ianuarie, România a înregistrat un nou record absolut de infecții depistate într-un interval de 24 de ore – 34.255 de cazuri de COVID-19 și 94 de decese.

Este cel mai mare număr de cazuri raportat pe teritoriul României de la debutul pandemiei de coronavirus.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-nu-exclude-sa-ajungem-la-40-000-de-cazuri-zilnice-de-covid-19-saptamana-viitoare/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-nu-exclude-sa-ajungem-la-40-000-de-cazuri-zilnice-de-covid-19-saptamana-viitoare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *