Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bilanțul atentatului terorist de la Kabul, revendicat de ISIS-K: Cel puțin 100 de morți și 150 de răniți

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 27 august 2021

Cel puțin 100 de persoane și-au pierdut viața în urma atentatului terorist petrecut, joi, 26 august, de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul. Printre victime se numără și 13 militari americani. 

Un atac sinucigaș cu bombă s-a produs la poarta Abbey a aeroportului în jurul orei locale 17:50, deflagrația fiind urmată de un atac cu focuri de armă. Un alt atac cu bombă a avut loc la Hotelul Baron, situat în apropierea aeroportului.

ISIS-K a revendicat atacul

Unul dintre atacuri a fost revendicat de ISIS-K (inițiala K vine de la Khorasan, o regiune istorică care a format provincia nord-estică a marelui Iran), o organizație afiliată „Statului Islamic”, cunoscut sub numele de ISIS sau Daesh.

Talibanii au condamnat atacul, știut fiind faptul că aceștia nu se află în cele mai bune relații cu ISIS-K. Potrivit ziarului The Guardian, talibanii alături alături de Al-Qaida s-au opus expansiunii în Afganistan a ISIS-K, grupare ce numără circa 2.000 – 3.000 de membri, concentrați în provincia Kunar, situată la granița cu Pakistanul. Aceștia din urmă consideră îi consideră pe talibani niște trădători pentru faptul că au acceptat să negocieze cu americanii.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 75038 additional Info on that Topic: mainnews.ro/bilantul-atentatului-terorist-de-la-kabul-revendicat-de-isis-k-cel-putin-100-de-morti-si-150-de-raniti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *