Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un fost fotbalist, propus de PSD la Ministerul Economiei. Cine este Marius Humelnicu

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 22 noiembrie 2021

Fostul fotbalist Marius Humelnicu (44 de ani), în prezent senator de Galați, este propunerea Partidului Social Democrat pentru ocuparea funcției de ministru al economiei în viitorul guvern. 

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Senatului, Marius Humelnicu a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, în anul 1997, iar în 2002 a terminat studiile de licență la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității ”Dunarea de Jos” Galați.

Înainte de toate, fotbalist

Potrivit GSP.ro, Marius Humelnicu a jucat fotbal până în anul 2007 pentru mai multe echipe Dunărea Galați, Oțelul, Gloria Buzău, Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila, Poli Iași, Rocar, Șahdag Qusar și Gilan Qabala.

Pas cu pas alături de PSD

După ce s-a retras din activitatea fotbalistică, Marius Humelnicu a intrat în Partidul Social Democrat, fiind apoi numit în diverse funcții de conducere. Între mai 2009 și februarie 2010, a ocupat funcția de director coordonator în cadrul Direcţiei pentru sport a Judeţului Galaţi. În 2012 a fost ales în Consiliul Local Galați, iar un an mai târziu a fost numit în funcția de șef al Agenției Galați din cadrul Autorității Rutiere Române.

Această experiență și mai ales partidul din care făcea parte l-au ajutat pe Humelicu să fi numit de Victor Ponta, în anul 2015, pe postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. După aproape un an petrecut în această postură, Humelnicu a fost demis de Dacian Cioloș și își reia postul de șef al ARR Galați.

În anul 2016, este numit prin concurs în funcția de city manager în cadrul Primăriei Galați, condusă la vremea respectivă de social-democratul Ionuț Pucheanu. În august 2019 a revenit în Ministerul Transporturilor, tot ca secretar de stat, printr-o deciziei a Vioricăi Dăncilă. A petrecut numai patru luni în Ministerul Transporturilor, demiterea guvernului Dăncilă prin moțiune ducând și la demiterea sa.

În urma alegerilor locale din toamna anului 2020 a fost ales viceprimar al municipiului Galați, funcție pe care avea să o ocupe doar trei luni, pentru că la finalul aceluiași an a fost ales senator pe listele PSD.

Avere: Două apartamente și un autoturism

În ultima declarație de avere, Marius Humelnicu menționează două apartamente, unul în Galați (68 mp) achiziționat în 2011 iar altul în Brașov (98 mp) achiziționat în 2018, și un autoturism Volkswagen, fabricat în 2018. Pentru anul 2019, social-democratul a declarat venituri din salarii de 85.146 lei de la Primăria Galați, venituri de 34.302 lei de la Ministerul Transporturilor, 19.707 lei de la Telecomunicații CFR SA și 3.702 lei de la Autoritatea Rutieră Română.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *