Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BEC amână pentru miercuri decizia privind renumărarea voturilor la Sectorul 1

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Biroul Electoral Central a amânat pentru miercuri decizia privind solicitarea PSD de a fi renumărate voturile la Sectorul 1, după ce Dan Tudorache susține că ar avea cu 200 de voturi mai mult decât Clotilde Armand. Rezultatele parțiale indică o diferență de peste 1.000 de voturi în favoarea candidatului susținut de PNL și USR-PLUS.

Biroul Electoral Central a avut o ședință de la ora 15:00, în cadrul căreia au fost discutate sesizările făcute de către candidații dreptei din Sectorul 1 și Sectorul 5, Clotilde Armand și Cristian Băcanu. Aceștia acuză că alegerile locale au fost fraudate.

BEC a decis amânarea pentru miercuri a deciziei privind solicitarea lui Dan Tudorache de a renumăra voturile, conform news.ro.

Poliția efectuează cercetări la Sectorul 1

Poliția efectuează cercetări pentru falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în urma acuzațiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Un candidat pentru funcția de consilier ar fi fost văzut ieșind din clădirea biroului electoral al Sectorului 1 având asupra sa peste 400 de procese verbale.

Clotilde Armand susține că va solicita Parchetului General să preia ancheta privind tentativa de fraudă electorală de la Sectorul 1, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, împreună cu Dan Tudorache, au solicitat BEC să reia numărătoarea voturilor.

Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolşevic de la Sectorul 1 (da, este un bolşevic pur sânge care a transformat Poliţia Locală în poliţie politică şi a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că, ţineţi-vă bine: ”Voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Şi în 2016 ce-aţi făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înţelegem şi noi o treabă”, a anunțat Clotilde Armand, pe Facebook.

Potrivit numărătorii parțiale, Clotilde Armand este pe primul loc în lupta pentru Sectorul 1

Clotilde Armand se menține pe primul loc în cursa cu Daniel Tudorache pentru Sectorul 1, deși acesta din urmă susținea, luni, că ar avea cu 200 de voturi mai mult decât candidatul dreptei.

Astfel, după numărarea a 94,93% din voturi, Clotilde Armand are 41,06%, iar Daniel Tudorache are 39,72%.

CITEȘTE ȘI: Dan Tudorache susține că ar avea cu 200 de voturi mai mult decât Clotilde Armand / Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS: Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *