Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


Barna, despre nominalizarea șefilor marilor parchete: Este un pas important pentru anularea efectelor asaltului dus de Liviu Dragnea asupra justiției

By Daniela Eremia , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, consideră că nominalizarea de către Ministerul Justiției a  procurorilor care vor conduce în următorii 3 ani marile parchete ale Românei reprezintă „un important pas înainte” pentru anularea efectelor asaltului asupra justiției, „produs de Liviu Dragnea și apropiații săi”.

Anunțarea numelor magistraților nominalizați pentru conducerea principalelor parchete e un important pas înainte în direcția anulării efectelor asaltului asupra justiției dus de Liviu Dragnea și apropiații săi.

Între ei, un loc deloc de neglijat îl are fostul ministru Toader, cel care și-a dus profesia și misiunea publică în derizoriu și ridicol.

Am depășit acele momente dar nu și efectele lor. Situația justiției din România a fost, de altfel, subliniată și în ultimul raport MCV sau în evaluările partenerilor noștri din străinătate. Dar mai ales, este subliniată de plângerile cetățenilor care ajung să aibă contact cu magistrații. Mai sunt lucruri de îndreptat, mai sunt lucruri care pot fi făcute mai bine.

De aceea misiunea șefilor de parchete, dacă cei nominalizați vor fi confirmați, nu va fi deloc ușoară.

Am văzut în ultimii trei ani ce se întâmplă cu o justiție controlată de oameni lipsiți de simț al datoriei și al onoarei”, a scris Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, care sunt procurorii pe care îi propune să conducă în următorii 3 ani marile parchete ale României, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Pentru funcția de procuror-general al României a fost propusă Gabriela Scutea, pentru funcția de procuror-șef DIICOT a fost propusă Giorgiana Hosu, iar pentru funcția de procuror-șef DNA a fost propus Crin Bologa.

Propunerile ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, vor merge la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a primi un aviz consultativ, urmând ca președintele României, Klaus Iohannis să dea verdictul final.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *