Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


250.000 de oameni sunt așteptați la protestul din Piața Victoriei: „Vrem vinovații pentru jandarmiada din 2018”

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 10 august 2019 Etichete: , ,

250.000 de oameni sunt aşteptaţi, sâmbătă, potrivit organizatorilor, la protestul din Piaţa Victoriei, menit să marcheze un an de la violenţele în urma cărora şefii Jandarmeriei au fost puşi sub învinuire. Chiar de la sfârșitul anului trecut, pe Facebook, s-au creat mai multe evenimente prin care este anunţat protestul.

 “Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOȚI în Piața Victoriei!”

“Nu uităm 10 august 2018, Ne vedem în Piața Victoriei”

“E timpul pentru revoluție”

“Protest 10 august 2019”

“Cerem demisia întregului sistem corupt! Cerem demisia Guvernului”

“Vrem vinovații pentru jandarmiada din 10 august 2018”

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele de pe Facebook prin care sunt mobilizați oamenii. Mai sunt evenimente organizate în marile orașe din țară, precum Iași, Cluj, Sibiu. 

Mai multe asociații și organizații din străinătate s-au mobilizat pentru organizarea mitingului de pe 10 august 2019. Dacă anul trecut nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru organizare, de această dată, Grupul de Acțiune Civică “Diaspora pentru România”, reprezentată de medicul Tommy Tomescu, a obținut autorizatia pentru organizarea mitingului. A

Acesta va avea loc în Piața Victoriei, intre orele 17.00 și 22.15. 

“ Trebuie să arătăm o față frumoasă a diasporei. Puterea a profitat de ceea ce s-a întâmplat atunci și a zis că toți cei din diaspora sunt niște nenorociți. Tort ceea ce s-a întâmplat atunci, sabotările, au ajutat această narațiune. Noi, dacă ne ducem pe 10 august în Piața Victoriei și arătăm că suntem organizați, că transmitem un mesaj și arătăm că știm de ce suntem acolo, atunci vom arată că putem și va fi mult mai greu pentru cei de la putere să nu dea curs revendicărilor noastre. Și să nu ne asculte”, spune Tommy Tomescu, într-un mesaj transmis pe pagina Diaspora pentru România. 

Manifestul protestului Diaspora revine Acasa! 10 August 2019, TOTI in Piata Victoriei!”

A mai rămas foarte puțin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că Dragnea intrat la pușcărie.

În continuare, insa, ii avem pe Tariceanu, Dancila, Serban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Plesoianu, iar lista poate continua.

In continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD si-a pus omul de incredere in urma cu aproximativ 1 an jumatate.

Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019 ne vedem din nou in Piata Victoriei, iar programul este urmatorul:

In urma discutiilor cu mai multe persoane implicate, acesta va fi programul general al protestului din 10 august:

1) Adunarea incepe inca de la primele ore ale diminetii in Piata Victoriei

2) La ora 17, ne mutam cu totii in Piata Revolutiei, la sediul MAI, de unde la ora 19 va incepe un mars spre Piata Victoriei.

Traseul marsului este urmatorul: ora 19 – Plecare de la sediul MAI, din Piata Revolutiei – sediul DIICOT (calea Grivitei) – Guvern (pe calea Victoriei).  Sunt in jur de 2 kilometri, iar timpul estimat este de jumatate de ora

La marșul, dar și la mitingul de sâmbătă, 10 august, sunt așteptați peste 250.000 de participanți, atât din țară, dar și din străinătate. 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *