Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bărbatul suspectat pentru uciderea milionarului din Sibiu a fost eliberat din lipsă de probe

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 noiembrie 2023 Etichete: ,

Anchetatorii au concluzionat că în cazul bărbatului din Dolj, adus la audieri în legătură cu crima de la Sibiu, nu există dovezi concludente care să permită luarea unei măsuri preventive. Cu toate acestea, autoritățile au subliniat că există informații conform cărora bărbatul ar putea fi unul dintre cei trei suspecți, având indicații în acest sens din partea mai multor martori. Procurorii au declarat, în schimb, că bărbatul din județul Timiș, reținut în acest caz, va fi prezentat instanței vineri, cu propunerea de arestare preventivă, potrivit news.ro.

 

UPDATE:

Conform informațiilor obținute de la Digi24, procurorii se bazau inițial pe declarațiile unor martori. Cu toate acestea, după desfășurarea audierilor, s-a constatat că bărbatul nu a fost implicat direct în jaf.

„În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul I.P.J. Sibiu. Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar”, arată un comunicat al anchetatorilor.”, se arată în comunicatul transmis de anchetatori, citat de sursa menionată anterior.

„După verificările efectuate și în urma audierii bărbatului, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”, deși „existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată. Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu
”, a anunțat IPJ Sibiu.

Știre inițială

Inițial, anchetatorii presupuneau că bărbatul este unul dintre cei trei atacatori implicați în uciderea lui Kreiner prin bătaie. Se știe că doi dintre participanții la faptă și o femeie asociată dosarului au fugit din țară în seara zilei de 7 noiembrie, după aflarea știrii că victima lor a decedat. Adrian Kreiner, om de afaceri din Sibiu, victima unui jaf în propria locuință, a fost legat și torturat de cei trei bărbați mascați.

Fiica sa, aflându-se la etaj, a fost amenințată cu un pistol și, neștiind combinația de la seif, a fost constrânsă să predea ce avea în poșetă – 40 de euro și 100 de lei. Ancheta a stabilit că suspecții au acționat la pont, fără intenția inițială de a-l ucide pe omul de afaceri.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Comentarii