Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Curtea Constituțională discută sesizarea PNL referitoare la modificările aduse Ordonanței de Urgență care vizează amânarea ratelor bancare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Curtea Constituţională discută, miercuri, sesizarea cu privire la legea pentru aprobarea OUG 37/2020 care vizează amânarea ratelor bancare. Proiectul a fost atacat de liberali la CCR după ce actul normativ a fost modificat în Parlament.

UPDATE. Conform surselor mainnews.ro, CCR a decis reprogramarea ședinței peste două săptămâni.

“Am spus încă de la început, de când am intrat în această situaţie, că vom ataca la Curtea Constituţională absolut orice demers populist care nu are o susţinere şi o fundamentare serioasă în realitate. Din Opoziţie poţi să propui să fie mâine kilogramul de ulei un leu, să fie kilogramul de carne un leu şi 10 bani, poţi să propui absolut orice. Ideea e că trebuie să ai şi partea de responsabilitate. (…) Sigur că ordonanţa, aşa cum ne-am aşteptat, a fost modificată în Parlament şi, din acest motiv, pe ideea că lucrurile au fost deja clar stabilite de către Guvern şi nu mai era nevoie de această modificare, o să atacăm la Curtea Constituţională legea adoptată astăzi”, a afirmat deputatul PNL Florin Roman, în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a aprobat cu mai multe amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru împrumuturile date de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Camera Deputaților a aprobat cu modificări, Ordonanța de urgență care reglementează amânarea ratelor la credite pentru persoanele fizice și juridice. De această facilitatea vor putea beneficia inclusiv persoanele cu restanțe la plata ratelor. Dobânda și comisioanele aferente nu se vor capitaliza la soldul creditului.

Citește și Camera Deputaților a aprobat cu modificări OUG privind amânarea ratelor. Vor beneficia inclusiv datornicii

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 28776 additional Info to that Topic: mainnews.ro/curtea-constitutionala-discuta-sesizarea-pnl-referitoare-la-modificarile-aduse-ordonantei-de-urgenta-care-vizeaza-amanarea-ratelor-bancare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *