Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bani de la Guvern pentru construcția de toalete pentru aproape 400 de școli. Proiectul propus de ministrul Educației

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Educației Monica Anisie a cerut, în debutul ședinței de Guvern de marți, introducerea pe ordinea de zi a a unui proiect de hotărâre care prevede alocarea unor sume de bani pentru construcția de toalete în 375 de școli și grădinițe din România.

Proiectul de act normativ fusese pus în dezbatere publică de Ministerul Educației pe 12 iunie.

Suma alocată pentru acest proiect este de 31,2 milioane de lei. Cu acești bani ar trebui să se realizeze și racordarea școlilor la canalizare și apă potabilă.

“Vă rog să fiți de acord să fie introdus proiectul de hotărâre privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale prevăzute în bugetul Ministerului Educației și Cercetării pentru finanțarea în anul 2020 a unor cheltuieli de capital ale unităților de învățământ preuniversitar de stat. Este vorba de fapt de repartizare a unor sume pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare, sau finanțare a lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare și asigurarea cu utilități acestora la unități de învățământ preuniversitar de stat.(…) Este vorba despre 375 de unități de învățământ preuniversitar”, a spus Monica Anisiei, în debutul ședinței de Guvern.

Adică e vorba de mutarea în interiorul școlilor a unor grupuri sanitare pentru acele școli unde nu au grupuri sanitare în interior”, a răspuns premierul Orban.

Pe lista unităților de învățământ în care ar urma să se construiască o toaletă se află și Grădinița Frumușica din localitatea Axintele, județul Ialomița, conform edupedu.ro. La începutul anului, pe 14 ianuarie, Ministrul Educației a vizitat, împreună cu presa, această grădiniță.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *