Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Primăria Capitalei vrea să cumpere sute de tramvaie și troleibuze din gama premium

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2022

Cu o flotă tramvaie și troleibuze îmbătrânită de tramvaie și troleibuze, ce cuprinde chiar și vehicule fabricate înainte de ’89, municipiul București are mare nevoie de investiții la acest capitol. 

Primul pas a fost făcut, prin semnarea contractului cu Astra Arad de achiziție a 100 de tramvaie din gama de 36 metri, a căror livrare ar urma să înceapă din acest an. Cu toate acestea, necesarul este departe de a fi atins.

Surse din cadrul Primăriei Capitalei au declarat pentru Mainnews.ro, că în cursul anului 2022 va fi lansată o nouă licitație, care va fi sub forma unui acord cadru, pentru achiziția de tramvaie „premium”. Comanda fermă va depinde de finanțarea pe care PMB va reuși să obțină din fonduri europene, probabil în jur de 10 tramvaie, iar limita maximă va fi stabilită în jur de necesarul din București, undeva la 200 de tramvaie.

Noi achiziții de troleibuze

La capitolul troleibuze situația este la fel de rea. Fosta administrație Firea a vrut să achiziționeze 100 de astfel de vehicule din gama de 12 metri, însă a eșuat lamentabil. La licitația, realizată pe un caiet de sarcini extrem de restrictiv, a participat un singur producător din Turcia – Bozankaya Sileo -, care în oferta depusă a menționat licența unui autobuz. Acest aspect le-a „scăpat” funcționarilor din PMB, astfel încât contractul a fost semnat. După ce Mainnews.ro a dezvălui în exclusivitate problemele legate de această achiziție, iar Curtea de Conturi a intrat pe fir, PMB a reziliat contractul, cu doar câteva zile înainte ca Gabriela Firea să părăsească fotoliul de primar general.

Acum, Nicușor Dan vrea să reia procedura. Aceleași surse din cadrul Primăriei ne-au declarat că licitația va fi lansată în ianuarie sau februarie 2022, pe aceeași valoare de 214,4 milioane lei fără TVA, însă cu un caiet de sarcini net îmbunătățit, astfel încât să fie atrași producători consacrați.

Însă asta nu e tot. Aceleași surse din cadrul PMB au explicat că se are în vedere, pe modelul de la tramvaie, o licitație de timp acord cadru, cu clauză suspensivă, pentru achiziția a troleibuze de 18 metri, comanda maximă putând să meargă până la 200 de unități.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/surse-primaria-capitalei-vrea-sa-cumpere-sute-de-tramvaie-si-troleibuze-din-gama-premium/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 3560 additional Information on that Topic: mainnews.ro/surse-primaria-capitalei-vrea-sa-cumpere-sute-de-tramvaie-si-troleibuze-din-gama-premium/ […]

  • zip perde | Jaluzi perdelerin farklı malzemelerle üretildiğini bilmek beni sevindirdi. Dayanıklılık ve estetik açısından doğru tercihi yapmak için faydalı bilgiler.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *