Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Inspectorii vamali din Constanţa au reţinut bunuri contrafăcute în valoare de peste 2,1 milioane de lei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2024 Etichete: , ,

Inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud au descoperit bunuri contrafăcute în valoare de aproximativ 2,15 milioane de lei. Controlul, desfășurat pe containere sosite din Turcia și China, a scos la iveală aproape 7.000 de pungi de detergent pentru rufe, 25 de role de ţesătură din poliester și 2.850 de perechi de mănuși din fibre sintetice.

Bunurile, provenind de la firme din România și Ucraina, sunt suspectate că încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unor mărci internaționale protejate.

Inspectorii vamali, parte a Direcției Regionale Vamale București, au realizat verificările în mai multe containere venite din Turcia și China, aparținând unor companii din România și Ucraina. În urma controlului, au identificat produsele menționate, care, dacă ar fi fost vândute ca originale, ar fi generat o valoare semnificativă pe piață.

Autoritatea Vamală a decis reținerea bunurilor pentru expertizare suplimentară, înainte de a lua măsurile necesare în această situație.

Comentarii