Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bacalaureat 2022: Subiectele la Matematică și Istorie / Prezență de 97% la a doua probă scrisă

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 21 iunie 2022

Marți, 21 iunie, s-a dessfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022). Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, s-a înregistrat o rată de participare de 97,1%. Nu s-au prezentat 3.472 de candidați, iar 38 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Candidații care au dat proba scrisă obligatorie a profilului la Matematică, specializarea științele naturii, au avut de rezolvat varianta numărul 1.

Candidații de la filiera tehnologică au avut de rezolvat varianta numărul 1:

La profilul Mate-info:

Toate subiectele si baremele la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat pot fi găsite aici.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării: număr de candidați înscriși – 119.828) va avea loc miercuri, 22 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este nota finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie, potrivit Ministerului Educației.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *