Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis critică programul de guvernare al PSD: Au rămas doar promisiuni

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2019 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis a criticat din nou guvernarea PSD, menționând că măsurile anunțate în programul de guvernare au rămas doar promisiuni, nefiind respectate.

„În afaceri, ca și în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut cu toții deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții în școli, investiții în spitale, dar, în fapt, au rămas doar promisiuni. În schimb, nu există în acest program de guvernare vreo referire la sutele de modificări fiscale care, putem să spunem elegant, au afectat economia, sau putem să spunem că v-au dat peste cap planurile de afaceri. Iar dacă vorbim de sute de modificări, nu e o chestiune simbolică. Codul fiscal a fost modificat mai mult decât zile ale anului trecut. Este o contraperformanță (…)”, a declarat Klaus Iohannis,  în cadrul şedinţei plenare a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, conform Presidency.ro, 

Șeful statului s-a referit şi la românii din diaspora, criticând guvernările anterioare pentru lipsa măsurilor concrete privind votul.

„România europeană, în favoarea căreia românii au votat, trebuie să genereze un viitor mai bun, prin implicarea tuturor. Includ aici și românii din Diaspora. Ar fi trebuit ca guvernările din ultimii ani să propună soluții concrete, reale, pentru românii din Diaspora, care privesc cu speranță către țară”, a completat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a solicitat Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanțelor publice.

„Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanțelor publice și a colectării veniturilor bugetare.”, a declarat acesta.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a replicat:

”Nu cred avem de-a face cu cea mai bună abordare, dacă vrem investiţii cu adevărat în România. Nu cred că oameni importanţi în stat trebuie să prezinte, culmea, în faţa companiilor cu capital străin, o situaţie alta decât este. Sper ca noul (viitorul – n.r) preşedinte să aibă altă abordare constructivă. O zic strict din dorinţa de a schimba lucrurile pe fond în România”, a spus Teodorovici.

„Atacați fără nicio bază Guvernul!”

În urma declarației președintelui, Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD a replicat:

„Atacați fără nicio bază Guvernul că ar fi afectat mediul de afaceri, în condițiile în care, în 2018, multe companii din România au raportat cele mai mari profituri din toate timpurile, începând de la industria auto, sectorul bancar și până la domeniul energiei sau al comerțului cu amănuntul. Cum au fost afectați investitorii străini dacă, în guvernarea noastră media anuală a investițiilor străine directe a fost de 5 miliarde euro, adică dublă față de perioada guvernării PNL, când media anuală a investițiilor străine directe a fost de doar 2,4 miliarde?”, a mai spus Mihai Fifor.

Senatorul Mihai Fifor i-a mai solicitat lui Iohannis să nu mai facă afirmații mincinoase în privința „creșterii pe datorie” a economiei.

„Îi solicităm președintelui Iohannis să nu-i mai mintă pe români! Economia națională nu crește pe datorie! Încetați cu această minciună, domnule președinte! Datoria guvernamentală a scăzut în cei doi ani și jumătate de guvernare PSD de la 37,3% din PIB în 2016 la numai 34,9% din PIB în primul trimestru al acestui an. Iar dacă excludem rezerva financiară din Trezorerie, România are a patra cea mai mică datorie guvernamentală în PIB din Uniunea Europeană. Deci, nu mai mințiți domnule președinte!”, a subliniat Fifor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *