Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avertisment OMS: Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus.

„Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp”, a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online transmisă de la sediul agenţiei ONU din Geneva.

Directorul OMS spune că multe dintre țările afectate sunt abia la începutul epidemiei.

„Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o reapariție a cazurilor”, a mai declarat șeful OMS, citat de Agerpres.

Conform acestuia, „multe din epidemiile din Europa de Vest par să fie stabile sau în scădere”, dar „constatăm tendinţe ascendente îngrijorătoare în Africa, America Centrală şi de Sud şi în Europa de Est”.

„Unul dintre cele mai mari pericole cu care ne confruntăm astăzi este indulgenţa” în faţa pandemiei, a adăugat el, subliniind că „primele elemente indică faptul că cea mai mare parte a populaţiei lumii rămâne susceptibilă” de a fi infectată cu noul coronavirus.

Sursa foto: Politico.eu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *