Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Motivarea sentinței în spețele civile ar putea fi redactată în termen de 120 de zile de la încheierea procesului / Stelian Ion: Vom analiza oportunitatea modificării Codului de procedură civilă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 mai 2021

Stelian Ion a anunțat că, la nivelul Ministerului Justiției, va fi analizată oportunitatea modificării Codului de procedură civilă, în acord cu decizia Curții Constituționale din 7 aprilie, potrivit căreia hotărârea judecătorească trebuie să fie motivată la data pronunţării.

La nivelul Ministerului Justiției vom analiza și oportunitatea modificării Codului de procedură civilă(…)Și acolo sunt multe probleme(…)Procedura poate fi îmbunătățită și în civil”, a declarat ministrul Justiției.

Declarația ministrului Justiției vine în contextul în care proiectul de modificare a Codului de procedură penală va fi dezbătut și votat, luni, în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

De la încheierea procesului, judecătorii ar avea la dispoziţie, în cazuri excepţionale, maximum 120 de zile, faţă de 30 de zile cât prevede forma aflată în vigoare, pentru pronunţarea sentinţei şi motivarea hotărârii lor, potrivit proiectului adoptat săptămâna trecută în Senat.

CITEȘTE ȘI: Modificările aduse Codului de procedură penală, aviz favorabil în Comisia juridică a Camerei Deputaților / Proiectul va fi votat luni în plen

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  • Wow, incredible blog layout! How lengthy have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The full glance of your website
    is great, as smartly as the content! You can see similar here sklep internetowy

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *