Friday, April 26, 2024
Jurnalism corect


Irina Rimes, desemnată de ministrul Culturii ambasador al Zilei Brâncuși: M-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a prezentat-o pe cântăreața Irina Rimes în cadrul conferinței de presă la Muzeul Național de Artă al României drept ambasadorul zilei Brâncuși, care va avea loc pe 19 februarie 2020, când se vor împlini 144 de ani de la nașterea artistului.

Ministrul a precizat că a apelat la Irina Rimes pentru a adus tineretul mai aproape de cultură.

Întrebată cum se va implica în acest eveniment, Irina Rimes a răspuns: „probabil o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii mei printr-o postare.”

„Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor”, a declarat Rimes.

Cântăreața susține că nu a avut mereu tangență foarte mare cu cultura, însă, în momentul când l-a descoperit pe Brâncuși au fascinat-o lucrările acestuia pentru că „nu reprezentau neapărat cum se numesc”.

„N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa.”, a povestit Irina Rimes, citată de culturaladuba.ro.

Cât despre Coloana Infinitului, Irina Rimes a spus:

 „Nu știam ce reprezintă, nu înțelegeam această abordare și când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar parcă mereu a fost prezent în lumea mea”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *