Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Autostrada București Nord: CNAIR, obligată de instanță să încheie contractul pentru lotul 1, fără condiții suplimentare  

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 iulie 2023

Înfrângere dură pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis marți, 11 iulie, o cerere depusă de Impresa Pizzarotti, câștigătoarea licitației pentru lotul 1 al Autostrăzii București Nord, prin care firma italiană solicita încheierea contractului fără un act adițional privind asumarea unor eventuale despăgubiri în situația în care rezultatul procedurii ar fi întors de alte instanțe, așa cum și-ar fi dorit responsabilii din CNAIR.

Declanșată în iunie 2019, pe vremea când în fruntea Ministerului Transporturilor se regăsea Răzvan Cuc (PSD), licitația pentru proiectarea și execuția lotului 1 al Autostrăzii A0 Centura București Nord se apropie în sfârșit de finalitate.

CNAIR trebuie să încheie cu Impresa Pizzarotti contractul pentru proiectarea și execuția celor 17,5 km ai lotului Bâcu-Corbeanca al Autostrăzii București Nord, ultimul rămas fără constructor, după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins pe 12 mai ultima contestație depusă de Intrakat. Valoarea înțelegerii va fi de 815 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Transport.

Autostrada de Centură București

Noul inel de centură al Capitalei, construit la profil de autostradă, va avea 100,7 km și este împărțit în două secțiuni, nord și sud.

Dacă pe secțiunea de sud, în ciuda întârzierilor, lucrările avansează, pe cea de nord lucrurile nu stau la fel de bine. Doar pe lotul 2 se lucrează la turație maximă, în timp ce lotul 4 se află în stadiu incipient. Pentru lotul 3 CNAIR a încheiat în luna martie contractul cu o firmă din China, acesta fiind în etapa de proiectare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii