Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


SURSE Teordor Meleșcanu, audiat la DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , , ,

Fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu este audiat joi la Direcția Națională Anticorupție, au precizat surse judiciare pentru Main News.

Meleșcanu a mai fost chemat la DNA să dea explicații în dosarul lui Viorel Mocanu, fostul agent guvernamental al României la CEDO. În acest dosar, procurorii cercetează schimbarea poziției lui Viorel Mocanu în contextul în care fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, contesta condamnarea sa la închisoare în dosarul Referendumului.

Context

Solicitarea lui Dragnea a primit o soluție de respingere de la agentul guvernamental al României, la acea vreme Catrinel Brumar. Ulterior, după ce în această funcție a fost numit de Guvernul Dăncilă avocatul Viorel Mocanu, el a schimbat poziția și a susținut solicitarea fostului lider social-democrat, folosind argumentele acestuia în fața Curții Europene în detrimentul intereselor României.

În dosarul de la CEDO, fostul ministru de Justiție Tudorel Toader nu ar fi avizat pledoaria lui Viorel Mocanu în favoarea lui Liviu Dragnea, deoarele agentul guvernamental este subordonat Ministerului Afacerilor Externe, condus la acea vreme de Teodor Meleșcanu.

Viorel Mocanu a fost eliberat din funcție, la cerere, în luna august a anului trecut. Ulterior, după instalarea Guvernului Orban, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a retras pledoaria de la CEDO care îl favoriza pe Liviu Dragnea și a cerut agentului României să trimită noi observații în acest proces.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com