Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Atac al Gabrielei Firea la adresa lui Cătălin Cîrstoiu: „Da, dar să nu ne plimbăm de campanie”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 mai 2024

Gabriela Firea nu uită și nu iartă. Candida PSD la Primăria Capitalei a lansat joi un atac subtil la adresa fostului candidat comun PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu. 

Într-o emisiune difuzată pe B1 TV, Gabriela Firea l-a criticat pe Cîrstoiu pentru fotografiile la metrou, cele care au atras numeroase critici și ironii pe rețelele de socializare.

„Mă bazez pe o colaborare foarte bună cu Guvernul României. Aici, premierul Marcel Ciolacu mi-a garantat că va utiliza și va sprijini capacități și fonduri pentru a dezvolta metroul. Am fost la Madrid, am vazut ce înseamnă rezolvarea traficului rutier printr-o rețea extraordinara de metrou”, a afirmat Firea.

După ce moderatoarea Ioana Constantin a amintit de incursiunile la metrou ale lui Cătălin Cîrstoiu, Firea a replicat tăios: „Da, dar nu să ne plimbăm de campanie. Să extinde. Să fie mai multe stații și mai scurte. Aceasta este o oportunitate”.

Cătălin Cîrstoiu, retras din cursa electorală

Liderii PSD și PNL au decis să îl retragă pe medicul Cătălin Cîrstoiu din postura de candidat comun al coaliției pentru funcția de primar al Capitalei din cauza scorului slab din sondajele de opinie.

Pe lângă scandalul de incompatibilitate și greșelile de comunicare, la acest lucru a contribuit și o campanie electorală extrem de apatică. Organizațiile locale ale celor două partide, conduse de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, nu am pus prea tare umărul pentru medicul-candidat. Evenimentele de campanie au fost mai degrabă sporadice, în timp ce afișele electorale au fost aproape inexistente. În cele din urmă, Firea și Burduja au fost desemnați candidați din partea celor două partide.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii