Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Câți români au intrat în țară de la apariția pandemiei în România/ Orban: Aglomerația în vămi a început atunci când s-a decis carantinarea la domiciliu

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban susține că de pe 26 februarie până pe 1 iunie au intrat în România peste 1,7 milioane de români. Cât despre cozile de la vămi, Orban susține că nu a fost vina Guvernului sau a vameșilor, ci au fost mai multe probleme care au condus la acele cozi la intrarea în țară pe la Nădlac.

„N-am datele la zi, până la dată de 1 iunie, din 26 februarie, când a apărut primul caz, în România au intrat numai cetățeni români, peste 1,7 milioane de români

Cozile au apărut în câteva situații. Ungaria a luat decizia de a permite tranzitul fără restricții pe o perioadă de 24 de ore recent, ei permiteau tranzitul doar în anumite intervale orare. Nici nu erau direcționați, că noi am mărit numărul punctelor de frontieră. Veneau numai pe Nădlac și pe Borș.

Aglomerația în vămi a început atunci când s-a decis carantinarea la domiciliu.

Când îți vin 1000 de mașini în jumate de oră, n-ai ce face. Am renunțat la formularul pentru DSP, a rămas doar formularul pentru Poliția de Frontieră. Mulți nu înțelegeau să-l completeze și erau asistați de polițiști”, a explicat Orban, la Digi24.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com