Monday, September 16, 2024
Jurnalism corect


Angajat al Ambasadei R. Moldova la Mosocova, declarat persona non-grata

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 25 aprilie 2023

UPDATE: Publicația rusă Kommersant scrie că ministrului de interne al Republicii Moldova, Ana Revenco și deputațiilor PAS Oazu Nantoi, Olesea Stamati și Lilian Carp sunt oficialii cărora le-a fost interzisă intrarea în Federația Rusă.

Știrea inițială: 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Federației Ruse a declarat marți, 25 aprilie, persona non-grata un un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Totodată, Moscova interzice intrarea în Federația Rusă pentru mai mulți oficiali moldoveni, notează jurnal.md.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat pentru a da explicații, în dimineața zilei de marți, la sediul Ministerului rus de Externe, după ce autoritățile de la Chișinău au expulzat un angajat al Ambasadei Rusiei, în contextul vizitei liderului Republicii Tatarstan.

„O delegație condusă de liderul Tatarstanului, Rustam Minnihanov, a încercat acum două săptămâni să intre în Republica Moldova, dar a fost nevoit să facă cale întoarsă. Poliția de Frontieră a precizat că persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei, s-au încurcat în declarații, dar și au oferit informații contradictorii despre scopul vizitei în țara noastră.

Moscova a venit cu o reacție, calificând decizia autorităților moldovenești drept „un alt pas neprietenos față de Rusia”, relatează sursa citată.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW