Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Anchetat de Poliție, după ce a aruncat cu petarde asupra câinilor vecinului

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 16 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Poliţiştii de la Biroul Protecţia Animalelor Argeş au percheziționat, duminică, 16 iulie,  unui bărbat din Piteşti, suspectat pentru infracţiunea de „practicarea tirului pe animale domestice sau animale sălbatice captive”,  deoarece ar fi tras în mod repetat cu un pistol de tip airsoft şi ar fi aruncat cu petarde asupra câinilor vecinului său.

Astfel, anchetatorii au  confiscat un pistol de tip airsoft cu bile din plastic aferente şi o butelie cu gaz, două cutii articole pirotehnice tip petarde fiecare având câte 20 bucăţi şi 190 articole pirotehnice tip petarde categoria F2, precum şi alte mijloace de probă, precizează sursa citată.

Ce riscă bărbatul care a maltrat câinii vecinului

Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie-iunie 2023, bărbatul respectiv ar fi utilizat în mod repetat un pistol de tip airsoft şi petarde asupra câinilor vecinului său.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârşite şi luarea măsurilor legale care se impun, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Argeș.

Legea privind protecția animalelor prevede pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani pentru uciderea animalelor cu intenție, schingiuirea lor, organizarea de lupte, precum și pentru zoofili. În ianuarie 2022, a fost înființată Poliția Animalelor.

CITEȘTE ȘI:  Bărbat din Hunedoara, anchetat pentru schingiuirea animalelor. 12 câini au fost salvaţi de poliţişti

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW