Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, despre decizia Curții de Apel Pitești: Constată că SIIJ nu mai există / Fostul ministru al Justiției îi cere lui Stelian Ion să acționeze „urgent”

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 7 iunie 2021

Ana Birchall susține că, în urma deciziei de luni a Curții de Apel Pitești, instanța a constatat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) nu ar mai exista și îi cere ministrului Stelian Ion să acționeze „urgent” cu modificările legislative care se impun, pentru a evita „un haos în instanțele de judecată”. 

Ce nu a reușit ministrul Justiției Stelian Ion, deși s-a tot lăudat de luni de zile, ce nu au reușit parlamentarii care s-au tot lăudat că vor desființa Secția Specială, această cooperativă „Nufărul” de albit persoanele certate cu legea, a reușit azi Curtea de Apel Pitești care, în baza recentei decizii a CJUE, constată că SIIJ nu mai există. Decizia este definitivă! Practic, Curtea de Apel din Pitești îi obligă pe procurorii SIIJ să își decline competența de soluționare a dosarului aflat pe rol, Cu alte cuvinte obligă SIIJ să nu mai rețină ei dosarul în baza acelui articol toxic introdus de Iordache, Tudorel Toader si Savonea, prin care SIIJ putea sa retina orice dosar!”, a scris fostul ministru al Justiției, pe Facebook.

Ana Birchall face un apel către ministrul Justiției, Stelian Ion, să acționeze „urgent”, cu modificările legislative care se impun, pentru a evita un „haos în instanțele de judecată”.

(…)În spețe cu subiecte similare putem avea soluții diferite, tocmai pentru că unele instanțe vor aplica decizia CJUE, altele nu! Un asemenea haos ar submina și mai mult încrederea românilor în actul de justiție, o încredere și așa șubrezită”, a adăugat fostul ministru al Justiției.

Context

Curtea de Apel Pitești a decis, luni, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) nu este justificată de imperative obiective și verificabile și că nu este însoțită de garanții care să înlăture orice risc ca SIIJ să fie folosită ca instrument de control politic.

Instanța a obligat procurorii Secției Speciale să-și decline competența de soluționare a cauzei. Decizia este definitivă.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: BREAKING Curtea de Apel Pitești: Secția Specială nu este justificată, nu există garanții / Instanța obligă procurorii SIIJ să decline competența

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cum explică specialiștii în Drept decizia Curții de Justiție a UE. Controverse pe tema desființării Secției Speciale / Fost președinte CCR: Nu lasă loc la interpretare

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/ana-birchall-despre-decizia-curtii-de-apel-pitesti-constata-ca-siij-nu-mai-exista-fostul-ministru-al-justitiei-ii-cere-lui-stelian-ion-sa-actioneze-urgent/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *