Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vaccinul Pfizer are o eficiență de peste 90% în cazul copiilor sub 11 ani

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2021

Vaccinul Comirnaty, produs de Pfizer și BioNTech, are o eficiență de aproape 91% în prevenirea infecțiilor simptomatice cu COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta curpinsă între 5 și 11 ani, potrivit unui raport al celor două laboratoare, publicat vineri, 22 octombrie.

La studiu au participat 2.268 de copii din această categorie de vârstă, care au primit fie cele două doze de ser produs de Pfizer, fie placebo, la un interval de 3 săptămâni. Fiecare doză are o treime din cantitatea care le este administrată adolescenților și adulților, potrivit ABC.

Dintre cei care au primit placebo, au fost confirmați cu COVID-19 16 copii, iar în cazul celor cărora le-a fost administrat serul antiCOVID-19 au fost raportate doar 3 infectări. Niciunul dintre minori nu a dezvoltat o formă severă a bolii, dar în cazul copiilor vaccinați au fost observate simptome ale bolii mult mai ușoare. Anticorpii dezvoltați de cei mici sunt similari cu cei în cazul adulților/ adolescenților.

Vaccinul Pfizer a fost autorizat la persoanele de peste 16 ani de către Agenția Europeană a Medicamentului pe 27 decembrie, fiind primul ser împotriva COVID-19 aprobat în Uniunea Europeană. Ulterior, același instituție a dat undă verde utilizării vaccinului Pfizer și la copiii din categoria de vârstă 12 – 15 ani.

Vezi și:

Pfizer cere FDA să autorizeze vaccinul său împotriva COVID-19 pentru copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul Pfizer BioNTech, eficient la copiii cu vârste între 5 și 11 ani – anunțul făcut de producători

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *