Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Amenzi de aproape 3 milioane lei, aplicate de ANRE pentru mai mulți distribuitori

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 martie 2022

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aplicat marți, 15 martie, amenzi în valoare totală de 2,97 milioane lei pentru mai mulți furnizori de energie electrică și gaze naturale. 

Compania ENEL a fost amendată cu 1 milion lei, după ce inspectorii ANRE au depistat încălcări ale termenelor legale de transmitere a răspunsurilor la sesizările consumatorilor, dar și ale obligațiilor privind emiterea facturii cu decontul final de lichidare.

NORD GAZ a fost a amendată cu 270.000 lei pentru emiterea de oferte-tip pentru clienții finali, fără ca acestea să cuprindă în conținutul lor toate informațiile minime obligatorii.

Distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Rețele a fost sancționat cu amendă în valoare de 440.000 lei pentru neemiterea Avizelor Tehnice de Racordare (ATR) la sistemele de distribuție a gazelor naturale în termenul de 30 zile de la primirea cererii de racordare.

Compania Distribuție Electrică România a fost sancționată cu 600.000 lei pentru mai multe nereguli, printre care se numără nerespectarea etapelor procesului de racordare neefectuarea recepției și a punerii în funcțiune a branșamentelor în termenul legal.

E-Distribuție Dobrogea a fost sancționată cu 400.000 lei pentru că nu asigurat accesul clienților integrați în Sistemul de Măsurare Inteligentă, neîndeplinirea obligației legale de a înregistra întreruperile accidentale ale alimentării cu energie electrică și întreruperi neplanificate a alimentării cu energie electrică.

Amenzi ceva mai mici au primit și alți distribuitori: 

Gaz Est – 75.000 lei

E-Distribuție Muntenia – 50.000 lei

Delgaz Grid – 30.000 lei

E.On – 25.000 lei

E-Distribuție Banat – 10.000 lei

Premier Energy – 10.000 lei

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *