Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Alți șase candidați la alegerile prezidențiale. Fiica afaceristului Maricel Păcuraru, preotul rusofil Ciprian Mega și medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu, printre aceștia

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2024

Biroul Electoral Central a primit sâmbătă, termenul limită de depunere a candidaturilor, cererile și listele de semnături ale altor șase candidați la alegerile prezidențiale. În total al fost depuse 19 candidaturi. Una dintre acestea, cea a Dianei Șoșoacă, acceptată inițial de către BEC, a fost invalidată în cele din urmă de Curtea Constituțională.

Conform unui comunicat transmis de BEC după expirarea termenului limită de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale, pe lângă candidaturile lui Marcel Ciolacu şi a lui Ludovic Orban, sâmbătă, 5 octombrie, au mai fost înregistrate următoarele propuneri de candidaturi:

Silviu Predoiu (Partidul Liga Acţiunii Naţionale) – fost prim-adjunct al directorului SIE între 2005 și 2018 și director interimar al Serviciului în cinci rânduri. Înainte de Revoluție a fost angajat la Miliție și a urmat cursurile Școlii de Securitate de la Băneasa. După ce s-a pensionat, Predoiu a început să cocheteze cu politica. A făcut parte din Pro România, partidul lui Victor Ponta, după care și-a înființat propria formațiune – Partidul Liga Acțiunii Naționale. În luna martie a acestui an el și-a anunțat candidatura la președinția României.

Oana Creţu (Partidul Social Democrat Unit) – avocat. Are afaceri în domeniul imobiliar. A fondat PSDU în anul 2023. A lucrat la Primăria Sectorului 5 în perioada august 2016 – aprilie 2018

Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie) – medic veterinar. A mai candidat la alegerile prezidențiale în anul 2019.

Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru (Alternativa pentru Demnitate Naţională) – fiica controversatului afacerist Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS. În ultimii ani a realizat pe postul de televiziune al tatălui său emisiunea „România suverană”, în care s-a făcut puternică propagandă pro-rusă și antioccidentală.

Ciprian-Romeo Mega – preot. A regizat filmul „21 de rubini”, proiectat anul acesta la Festivalul de Film de la Moscova, unde s-a fotografiat cu purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus ala Afacerilor Externe, Maria Zaharova. Ulterior, el s-a lăudat că a avut o întâlnire cu Vladimir Putin.

Răzvan Constantinescu – (Partidul Patrioţii Poporului Român). A devenit cunoscut public în perioada pandemiei de coronavirus, atunci când a fost unul dintre principalii contestatari ai măsurilor de protecție și vaccinului anti-COVID.

De asemenea, odată cu depunerea candidaturilor propuse de către formaţiunile politice au fost înregistrate şi semnele electorale ce vor fi folosite de candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din acest an.

Biroul Electoral Central a validat până acum 7 candidaturi. În şedinţa de luni a validat candidatura lui George Simion la Preşedinţie, iar joi au fost validate alte şase candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din acest an: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă. BEC a respins candidatura lui Miron Cozma, iar CCR a admis o contestaţie la candidatura Dianei Şoşoacă, decizia, care e definitivă, elimnând-o pe aceasta din cursa electorală.

Vineri au fost depuse candidaturile lui Cristian Diaconescu, Cristian Terheş şi cea a Anei Birchall, iar sâmbătă cele ale lui Marcel Ciolacu, Ludovic Orban şi cele şase anunţate de BEC, după încheierea perioadei de înscriere în cursa electorală.

BEC are 48 de ore pentru a se pronunţa asupra candidaturilor depuse vineri şi sâmbătă, iar deciziile BEC pot fi contestate la Curtea Constituţională.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW