Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Adrian Ionel, acuzat de luare demită, a fost suspendat din funcția de director al Unifarm/ Ionuț Ionescu, numit interimar

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: ,

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, acuzat de luare de mită de procurorii anticorupție, a fost suspendat din funcție pe o perioadă de 60 de zile, a declarat pentru mainnews.ro, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Comunicat oficial al Ministerului Sănătății

„În cadrul ședinței care a avut loc astăzi, membrii Consiliului de Administrație al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al d-lui. Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general.

Măsura vine în urma Ordonanței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de punere în acțiune a urmăririi penale si luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum și a măsurii complemenatre de a nu exercita funcția de director general și administrator la CN UNIFARM SA.

De asemenea, membrii Consiliului de Administrație au decis numirea d-lui Ionuț Ionescu, în funcția de director general interimar al societății pe o durată de maxim 4 luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al dlui Ionel Adrian începând cu data de 26 iunie 2020, până la ridicarea măsurii dispuse de DNA sau de către instanța de judecată”.

Context

Adrian Ionel, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru fapte de corupție săvârșite în timp ce autoritățile gestionau criza provocată de epidemia de coronavirus.

Potrivit unor surse mainnews.ro, este vorba despre achiziția Unifarm de la BSG Business select, compania femeii de afaceri Simona Ciulavu, care a fost condamnată în dosarul de crimă organizată al interlopilor din clanul „Sportivilor”.

Mai multe AICI

Adrian Ionel este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. 

În calitate de director al Unifarm, Adrian Ionel ar fi pretins suma de 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială astfel încât compania de stat să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19. Este vorba despre 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale.

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020. 

În plus de asta, Adrian Ionel este acuzat că a dobândit ilegal funcția de director general al Unifarm.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW