Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


ALDE nu susține organizarea anticipatelor: Nu intrăm în asemenea aventuri politice. Acest plan va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 31 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

ALDE a transmis, marți, că nu susține organizarea de alegeri anticipate și că declarațiile prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, prin care a anunțat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020, nu fac decât să alunge investitorii și să lipsească românii de noi locuri de muncă.

„Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze și nu ca să introducă teme parazitare în societate. Declarațiile prim-vicepreședintelui PNL cu privire la iminența alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate și îngrijorare în mediul de afaceri. Atunci când era în opoziție, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puțin de o lună și jumătate? Asemenea declarații nu fac decât să determine companiile prezente în România să-și amâne investițiile și planurile de dezvoltare. Fiecare asemenea declarație nu face decât să alunge investitorii și să lipsească românii de noi locuri de muncă”, se arată în mesajul postat de ALDE pe Facebook.

ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu, a menționat că nu va intra „în asemenea aventuri politice” doar pentru ca liberalii să își mărească „zestrea electorală”.

„ALDE nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-și mai mărească cu câteva procente zestrea electorală. Nu ne asociem unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică din care românii nu au nimic de câștigat. Dacă prim-vicepreședintele partidului de guvernământ vrea să compenseze lipsa de experiență prin acțiuni teribiliste și instaurare de haos, sperând că pescuitul în ape tulburi e o soluție, noi nu intrăm în asemenea joc”, a subliniat ALDE, pe Facebook.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, luni, că liberalii poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea alegerilor anticipate, care, vor avea loc până în aprilie 2020.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, PNL mai are nevoie de încă 24 de voturi pentru a susține acest demers.

Liberalul a mai anunțat că grupul de nouă parlamentari care au demisionat din Pro România vor susține anticipatele.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW