Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Alţi cinci câini au fost ridicaţi de echipele ASPA din zona Lacul Morii / Cum se simte femeia mușcată ieri

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2022

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunțat joi, 21 aprilie, că a ridicat alţi cinci câini din zona Lacul Morii, unde o femeie a fost atacată miercuri de o haită de câini. Totodată, ASPA a precizat că victima este în stare stabilă.

„Acțiunile echipajelor ASPA în zona Lacul Morii din sectorul 6 au continuat ieri și astăzi, împreună cu polițiștii Serviciului Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei. Alți 5 câini care se aflau pe câmp, în apropierea străzii Fântâna Oilor, la o distanță de aproximativ 2 km. față de locul unde s-a petrecut incidentul de ieri, au fost tranchilizați și ridicați de echipajele ASPA.

Persoana mușcată de mai mulți câini în zona Lacul Morii este în stare stabilă. Am vorbit cu personalul medical de la Spitalul Universitar și am aflat că doamna este conștientă, plăgile au fost curățate și îngrijite ieri, a fost ținută sub observație la Terapie Intensivă, urmând a fi transferată astăzi la secția de Chirurgie Plastică a spitalului. Îi dorim multă sănătate și sperăm să depășească acest eveniment nefericit cu bine”, a transmis ASPA într-un comunicat de presă.

În context, asociația precizează că de la începutul anului a ridicat de pe străzile Capitalei peste 450 de câini fără stăpân.

Context

O femeie mușcată de o haită de câini a fost găsită miercuri dimineață, 20 aprilie, lângă digul Lacul Morii din București. Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București  (DGPMB) a fost sesizată despre caz în jurul orei 09:20, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi.

Femeia a fost transportată la spital, cu mai multe răni.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, precum și echipaj de prim ajutor. Persoana a fost identificată și transportată la spital, prezentând mai multe plăgi mușcate.

A fost anunțată Autoritatea pentru Suprevegherea și Protecția Animalelor. Sunt desfășurate activități de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, conform sursei citate.

La rândul său, Primăria Sectorului 6 a precizat că nu are competențe pe zona animalelor fără stăpân, iar Poliția Locală Sector 6 nu a fost sesizată cu privire la acest caz.

Însă, punctează administrația, „de-a lungul timpului, Poliția Locală Sector 6 a sesizat ASPA ori de câte ori a întâlnit pe rază sectorului câini fără stăpân”.

Potrivit comunicatului PS6, în 2019, au fost înregistrate 93 de sesizări, în 2020 – 109, în 2021 – 59, iar în primele trei luni ale acestui an șapte solicitări de intervenție.

A fost nevoie să moară un copil pentru a curăța Bucureștiul de câini

În anul 2013 cazul lui Ionuț Anghel, în vârstă de 4 ani, a mișcat o țară întreagă. Copilul și-a pierdut viața în mod tragic, după ce a fost sfâșiat de o haită de câini în apropierea Parcului Tei din București, după ce a fost pierdut pentru câteva clipe din vedere de bunică.

Administratorul Tei Rezidential, compania deținută de ADP Sector 2, cea care avea îngrijire câinii a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Instanța l-a obligat pe administrator, dar și Firma Tei Rezidențial, la plata a câte 300.000 lei drept amendă penală, dar și daune morale familiei Anghel.

La acea vremea, pe străzile Capitalei erau peste 60.000 de câini fără stăpân, care aveau să fie strânși de autoritățile locale datorită presiunii publice.

Foto: Faacebook/ ASPA București

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com