Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


O femeie a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de o haită de câini, în Bucureşti UPDATE Cum se simte victima

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2022

UPDATE Dr. Silvia Nica, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, unitate sanitară unde a ajuns de urgenţă femeia atacată de câini în zona Lacul Morii, a declarat pentru News.ro care este acum starea femeii în vârstă de 43 de ani. Victima a ajuns conştientă la spital, însă a intrat imediat în sala de operaţie din cauza rănilor profunde pe care le-a suferit.

„Pacienta a ajuns stabilă şi respirator şi hemodinamic, conştientă şi aşa a şi rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgenţe. Are multiple leziuni tegumentare şi unele şi mai profunde la nivelul scalpului, la nivelul braţului drept şi la nivelul membrelor inferioare. Acum se află în sala de operaţie. A fost internată în secţia de chirurgie plastică, a mers direct la sala din unitatea de primiri urgenţe pentru a beneficia de tratamentul chirurgical al acestor plăgi. Toate plăgile care necesită sutură sunt operate”, a explicat Dr. Silvia Nica.

UPDATE Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a transmis că echipajele ASPA s-au deplasat în zonă și au constatat prezența a 8 câini. În total, astăzi au fost ridicați 7 câini, în urma acțiunii din zona Lacul Morii.

„Unul dintre câini a fost tranchilizat și ridicat, iar ceilalți s-au speriat și s-au retras spre zona de case. Echipajele ASPA i-au urmărit și au constatat că 4 dintre aceștia au intrat pe o proprietate privată, nelocuită.

În acest sens, ASPA a sesizat poliția și împreună cu polițiștii secției 20, au fost ridicați cei 4 câini care intraseră pe proprietatea privată, urmând ca polițiștii să stabilească dacă este vorba despre câini cu proprietar”, se arată într-un comunicat al ASPA.

De asemenea, au mai fost identificați trei câini care s-au retras într-o altă curte locuită, doi dintre ei fiind ridicați de echipajele ASPA cu acordul proprietarului curții aflat acasă, însă cel de-al treilea, un câine microcipat înregistrat în RECS, nu a fost ridicat deoarece proprietarul a refuzat predarea câinelui.

Verificările vor fi continuate de Serviciul Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei pentru a stabili dacă aceștia se aflau în grupul câinilor veniți de pe câmp.

Știrea inițială

O femeie mușcată de o haită de câini a fost găsită miercuri dimineață, 20 aprilie, lângă digul Lacul Morii din București. Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București  (DGPMB) a fost sesizată despre caz în jurul orei 09:20, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi.

Femeia a fost transportată la spital, cu mai multe răni.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, precum și echipaj de prim ajutor. Persoana a fost identificată și transportată la spital, prezentând mai multe plăgi mușcate.

A fost anunțată Autoritatea pentru Suprevegherea și Protecția Animalelor. Sunt desfășurate activități de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, conform sursei citate.

La rândul său, Primăria Sectorului 6 a precizat că nu are competențe pe zona animalelor fără stăpân, iar Poliția Locală Sector 6 nu a fost sesizată cu privire la acest caz.

Însă, punctează administrația, „de-a lungul timpului, Poliția Locală Sector 6 a sesizat ASPA ori de câte ori a întâlnit pe rază sectorului câini fără stăpân”.

Potrivit comunicatului PS6, în 2019, au fost înregistrate 93 de sesizări, în 2020 – 109, în 2021 – 59, iar în primele trei luni ale acestui an șapte solicitări de intervenție.

A fost nevoie să moară un copil pentru a curăța Bucureștiul de câini

În anul 2013 cazul lui Ionuț Anghel, în vârstă de 4 ani, a mișcat o țară întreagă. Copilul și-a pierdut viața în mod tragic, după ce a fost sfâșiat de o haită de câini în apropierea Parcului Tei din București, după ce a fost pierdut pentru câteva clipe din vedere de bunică.

Administratorul Tei Rezidential, compania deținută de ADP Sector 2, cea care avea îngrijire câinii a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Instanța l-a obligat pe administrator, dar și Firma Tei Rezidențial, la plata a câte 300.000 lei drept amendă penală, dar și daune morale familiei Anghel.

La acea vremea, pe străzile Capitalei erau peste 60.000 de câini fără stăpân, care aveau să fie strânși de autoritățile locale datorită presiunii publice.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *