Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Motreanu și Ilie Bolojan nu candidează la nicio funcție la congresul PNL

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 septembrie 2021 Etichete:

Doi lideri „grei” din PNL nu candidează pentru nicio funcție de conducere la Congresul PNL de sâmbătă, dezvăluie vineri, 24 septembrie, Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu.

El anunță, pe contul său de Facebook, că a luat această decizie, deși organizația pe care o conduce a obținut cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare din 2020. Aceeași hotărâre a fost luată și de Ilie Bolojan, șeful PNL Bihor.

Nu candidez pentru nicio funcție la acest congres al PNL, deși organizația pe care o conduc, PNL Giurgiu, a obținut cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare din 2020 – 47%, aproape dublul mediei naționale. Este și cazul colegului meu, Ilie Bolojan, care conduce cea mai puternică organizație PNL și este un model pentru administrația publică românească”, a scris Motreanu vineri, 24 septembrie, pe contul său de Facebook.

Congres ratat

El are un mesaj extrem de dur înainte congresului de sâmbătă, eveniment pe care îl cataloghează drept „ratat”.

„Acest congres trebuia să pună în discuție două teme mari: reforma internă și găsirea de soluții de guvernare. Este un congres ratat. Aveam nevoie să analizăm scăderea din sondajele de opinie, problemele reale de guvernare, reformele mult așteptate, creșterea prețurilor în energie și efectele acesteia, măsurile rapide pentru oameni și mediul de afaceri. Ar trebui să ne îngrijoreze reacția întârziată în gestionarea valului IV sau promovările controversate”, se mai arată în postarea liberalului.

El adaugă că „nu este normal să avem în conducerea națională a PNL oameni care nu au fost confirmați de votul cetățenilor în propriile județe”.

„Cum nu este normal ca vicepreședintele regional să nu provină din prima sau a doua dintre cele mai performante filiale ale regiunii. Ce model poate reprezenta pentru celelalte organizații, altul decât al eșecului și al “combinagiilor”?! Ce înseamnă ”echipa câștigătoare” atunci? Pe cine au învins?

Câștigă în disputa cu colegii lor mai buni din filiale precum Giurgiu, considerat fief roșu, sau câștigători consacrați în numeroase bătălii precum Caraș-Severin sau Bihor?! Se clamează democrația și meritocrația și nu le practicăm în propriul partid?”, întreabă retoric Motreanu.

El face referire la listele cu candidații pe care Ludovic Orban și Florin Cîțu îi susțin în funcțiile de conducere a partidului. Le puteți consulta AICI.

„Cetățenii se vor îndepărta de PNL”

Motreanu mai atrage atenția că cetățenii se vor îndepărta de partid, dacă lucrurile nu se vor schimba.

„Ceea ce nu s-a înțeles de către liderii partidului este că PNL nu își mai permite să rămână în paradigma actuală, că lucrurile pot merge la fel, iar timpul irosit acum, în campania internă pentru Congres, va crea dificultăți și mai mari în procesul de elaborare și comunicare de soluții pentru România. În lipsa unei oferte moderne de politici publice, de funcționare instituțională internă bazată pe performanță, loialitate și meritocratie, generațiile noi, cetățenii activi care se raportează la alte referințe își vor modifica opțiunile și se vor îndepărta de PNL”.

Iată postarea integrală a liderului liberal:

Sursa foto: Facebook/ Dan Motreanu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/dan-motreanu-si-ilie-bolojan-nu-candideaza-la-nicio-functie-la-congresul-pnl/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *