Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Sondaj: Vlad Voiculescu a depășit-o pe Gabriela Firea. Alianța USR PLUS conduce în topul preferințelor bucureștenilor

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

PLUS a comandat un sondaj în perioada 4-19 decembrie 2019 pe un eșantion de 1.124 de bucureșteni cu drept de vot la alegerile locale, urmărind preferințele alegătorilor cu privire la candidații Primăriei Capitalei. Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru Primăria București are cu 7 puncte procentuale mai multe față de Gabriela Firea.

Alianța USR PLUS conduce în topul preferințelor bucureștenilor, potrivit unui sondaj comandat de PLUS, care a măsurat mai multe posibile scenarii de competiție electorală pentru Primăria Capitalei (PMB) și pentru Consiliul General.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Bucureștiului, 35% dintre respondenți au arătat că ar vota cu candidatului Alianței USR PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu, în timp ce 28% ar vota cu Gabriela Firea, iar 23% cu candidatul PNL, Rareș Bogdan. 8% dintre respondenți au răspuns că nu s-au decis/nu sunt siguri cu cine să voteze, în timp ce 6% au arătat că nu ar merge la vot.

De asemenea, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului București, 30% dintre respondenți ar vota cu reprezentanții Alianței USR PLUS, în timp ce 25% cu cei ai PNL, 16% cu cei ai PSD, 4% cu cei ai ALDE/Pro-România, 3% cu cei ai PMP, 1% ar vota cu o listă independentă, în timp ce 12% s-au arătat nehotărâți, iar 9% au răspuns că nu ar vota”, potrivit comunicatului trasmis de PLUS.

Conform acestui sondaj, partidul condus de Dacian Cioloș, a dorit să identifice preferințele românilor în ceea ce privește cursa electorală pentru Primăria Capitalie și pentru Consiliul General al Municipiului București.

În urma acestor rezultate, PLUS reafirmă faptul că se poziționează în favoarea organizării alegerilor primare pentru desemnarea candidatului Alianței USR PLUS la Primăria Capitalei”, se arată în comunicat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/alianta-usr-plus-conduce-in-topul-preferintelor-bucurestenilor-vlad-voiculescu-a-detinut-sapte-puncte-procentuale-peste-gabriela-firea/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/alianta-usr-plus-conduce-in-topul-preferintelor-bucurestenilor-vlad-voiculescu-a-detinut-sapte-puncte-procentuale-peste-gabriela-firea/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *