Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ALEGERI 2024: Incident la intrarea unui spital din Satu Mare unde agenții de pază au împiedicat observatorii să supravegheze votul prin urna mobilă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 iunie 2024 Etichete: , , ,

Polițiștii din Satu Mare au intervenit după ce a izbucnit un scandal la poarta unei unități sanitare din municipiu. Conflictele au apărut deoarece agenții de pază ai spitalului au împiedicat accesul unor observatori veniți să supravegheze procesul de votare. În cele din urmă, observatorii au fost lăsați să intre, potrivit news.ro.

După intervenția polițiștilor, „situația dintre agenții de pază ai spitalului și reprezentanții partidelor politice s-a remediat”.

”La data de 9 iunie a.c., ora 15.20, poliţiştii din cadrul IPJ Satu Mare au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la un incident, care a avut loc la poarta de acces a unei unităţi medicale. Deplasându-se la faţa locului, din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că agenţii de pază de la unitatea medicală din Satu Mare nu au permis accesul pentru două persoane, care nu sunt membri în comisia de votare, dar care şi-au exprimat intenţia de a participa în calitate de asistenţi la desfăşurarea procesului de vot prin urna mobilă în incinta unităţii spitaliceşti”, transmite Poliţia judeţeană.

Cei doi observatori au avut acces în spital, iar votarea cu urna mobilă în incinta unității medicale s-a desfășurat conform legii.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii